Tek.no

Nyhet

Dette lanserte Tesla i helga

Nå får toppmodellen Model S "Ludicrous Mode".

Tesla Motors
20 Juli 2015 09:45

På fredag 17. juli, 20:00 norsk tid, holdt Tesla en pressekonferanse. På forhånd var det mange som mente den ville handle om Model X, men i denne omgang fokuserte selskapet på helt andre ting.

CNET kan melde at det første og fremst handlet om nye versjoner og oppgraderinger av den eksisterende Model S, deriblant en ny innstegsmodell.

Modellen har fått navnet Model S 70, og skal koste fra 70 000 dollar – eller 434 000 kroner i Norge.

Denne knappen blir byttet om til «Lucicrous» i den nye Model S P85D. Foto: Skjermdump fra YouTube/Tek.no

Det kom også fram at toppmodellen Model S P85D blir oppgradert. Nå blir det mulig å velge en ny type kobling mellom motoren og batteripakken, som gjør at bilen nå kan gå fra 0-100 km/t på latterlig 3 sekunder. Det er 0,4 sekunder mindre enn den nåværende modellen, som gjør det samme på 3,4 sekunder i «Insane»-modus. Forståelig nok har den nye modusen fått navnet «Ludicrous Mode».

Tesla lanserte også en ny batteripakke, der kapasiteten er økt fra 85 kWh til 90 kWh. Det skal øke rekkevidden til bilen med 25 kilometer.

Både koblingen og batteripakken kan ettermonteres i allerede eksisterende biler, for henholdsvis 37 500 og 22 000 kroner. I nye biler vil ludicrous-oppgraderingen koste 73 000 kroner som ekstrautstyr.

Dagens Tesla går allerede ganske fort:
Vi kappkjørte en 700-hesters Tesla mot en 70-hesters Golf »

Ny Tesla Roadster om fire år

Tesla Roadster kommer tilbake i nye versjon om fire år. Foto: Flickr/raneko

Utover disse oppgraderingene av den eksisterende Model S, annonserte selskapet ifølge The Verge at de skulle lansere en splitter ny versjon av Tesla Roadster. Dette var den første bilen Tesla laget, og et begrenset antall har rullet og gått helt siden 2006.

Mens den første generasjon Roadster ble bygget på den allerede eksisterende Lotus Elise, skal andre generasjon bygges av Tesla fra bunnen av.

Med en ny Roadster i familien vil det trolig være fem Tesla-modeller å velge mellom i 2019: Model S, Model X, Model 3, Model 3 Crossover og Tesla Roadster.

Med denne modellporteføljen håper Tesla og Elon Musk at selskapet virkelig skal slå gjennom som en stor bilprodusent. Nå gjenstår det bare å se om det faktisk vil skje.

Interessen for Model X har vært stor:
Allerede utsolgt i Norge »

(Kilde: CNET, Engadget, The Verge)

annonse

Les også