Til hovedinnhold

– Vi skal bli verdens største mobilprodusent

Kinesiske Xiaomi mener de kan ta igjen Samsung og Apple innen få år.

mi.com

Det kinesiske selskapet Xiaomi har på rekordtid blitt verdens verdens tredje største mobilmaker og har nå begynt å gjøre de to verdenslederne Samsung og Apple lettere nervøse på grunn av sin raske vekst.

Allerede i fjor sommer ble Xiaomi antatt å ha en høyere markedsverdi enn verdens største PC-produsent Lenovo, og på det store kinesiske markedet selger selskapet nå flere mobiltelefoner enn Samsung. Dette er en av grunnene til at Samsung nå skal omstrukturere sin mobilproduksjon.

Xiaomi har imidlertid på ingen måte nådd målet sitt, og som The Guardian melder har selskapet nå kommet med uttalelser som kanskje vil bidra til å gjøre sine amerikanske og sørkoreanske konkurrenter enda litt mer bekymret.

Mener de kan bli nummer én om fem år

Toppsjefen i Xiaomi, Lei Jun, deltok nylig på konferansen World Internet Conference i den kinesiske byen Wuzhen, hvor han bedyret at den økende populariteten selskapets telefoner nyter i Asia vil gi dem topplasseringen innen relativt kort tid.

– Ingen hadde trodd at Xiaomi, som lagde sin første telefon for bare tre år siden, nå ville være rangert som den tredje største aktøren. India er nå i ferd med å bli vårt største utenlandske marked. Innen fem eller ti år har vi mulighet til å bli den største mobilprodusenten i verden, sa Lei, som omtaler veksten som et «mirakel».

Lei Jun har ambisjoner om at antallet mennesker som bruker Xiaomi-telefoner skal tredobles bare i løpet av neste år, fra 70 millioner til 200 millioner brukere.

Langt til toppen

Apple var også representert på konferansen, i form av visesjefen for selskapets juridiske avdeling Bruce Sewell, som svarte med å si at det lettere sagt enn gjort å innta førsteplassen. Han pekte blant annet på at det er flere andre konkurransedyktige telefoner på det kinesiske markedet.

Selv om Xiaomi nå er nummer tre er det dessuten meget langt til toppen. Som The Guardian peker på har selskapet en global markedsandel på bare 6 prosent, mens Samsung og Apple har henholdsvis 25 og 12 prosent.

Xiaomi er også ute etter nettbrettmarkedet: – Vi er klare til å utfordre iPad, sier selskapet »

annonse