Tek.no

Nyhet

TV-en er så tynn at du klistrer den på veggen som en plakat

LGs unike 55-tommer er bare 0,97 millimeter tykk.

LG Display/montasje
21 Mai 2015 06:00

Den koreanske elektronikkprodusenten LG har laget en prototype av en OLED-TV som virker utrolig spennende. Skjermen er kun 0,97 millimeter tykk, og skal kunne klistres rett på en vegg, ved bruk av magneter, melder Engadget. 55-tommeren veier kun 1,9 kilo.

Fordelen med en slik løsning er at den enkelt kan henges opp på steder som kanskje er litt kronglete i dag. Eksempelvis et trangt soverom. Selv uten plass til en dekoder, Blu-ray-spiller eller spillkonsoll, ville du sannsynligvis hatt muligheten til å streame innhold trådløst fra et nettbrett eller en mobil.

Kommer i salg til høsten

Ifølge Yonhapnews.co.kr sa en LG-sjef under pressekonferansen at de kunne levere et ferdig produkt i et tilfredsstillende antall fra og med juli/august. Han sa videre at de ville kjøre i gang produksjonen og promoteringen av klistre-TV-en sin for fullt utover høsten.

Foto: LG Display

I første omgang vil den nok i hovedsak bli solgt på det sørkoreanske markedet. OLED-TV-er er fortsatt veldig kostbare, og det vil trolig ta lang tid før de eventuelt tar over for dagens LCD-skjermer.

Kunne du tenkt deg en tynn TV du kunne klistre rett på veggen? Kommenter i forumet!

Plasma-TV er ut
Nå står det mellom LCD eller OLED »

(Kilder: Engadget, Yonhapnews.co.kr)

annonse

Les også