Til hovedinnhold

Telenor skrur opp prisen på mobilt bredbånd

Og skylder på gode testresultater hos Tek.no.

Telenor / Shutterstock

Er du en av mange storforbrukere av mobildata vil du som Telenor-kunde snart måtte punge ut med mer i måneden. Nå skrur selskapet opp prisen på to av sine mobile bredbåndsabonnement – samtidig som de fjerner det heftigste alternativet for nye kunder.

Endringene i prisene vil bli gjeldende fra 1. februar i 2015, men allerede nå har selskapet faset ut det største abonnementet ved å blokkere muligheten for nye kunder til å bestille det, melder E24.

Fjerner en pakke og øker prisen på den andre

XL-pakken vil fases ut av sortimentet til Telenor, mens selsakpets L-alternativ vil komme tilbake med en ny pris.

Her er hvilke endringer som gjøres:

  • Den største pakken, Mobilt bredbånd XL, vil fjernes fra sortimentet. Eksisterende kunder som i dag har dette abonnementet må belage seg på å betale 100 kroner mer i måneden fra 1. februar.
  • Mobilt bredbånd L forsvinner fra sortimentet frem til 1. februar. Da blir den på ny tilgjengelig med en månedspris som er 100 kroner høyere enn i dag.

Ønsker seg et alt-i-ett produkt

Det vil altså koste deg en hundrelapp mer i måneden om du fortsetter å bruke Telenors mobile bredbåndabonnement. E24 har vært i kontakt med Telenor for å få oppklaring i grunnen til prisoppgangen, og den er todelt ifølge Gro Anita Staahle, leder for produkt i Telenor Norges mobildivisjon.

En av grunnene er at Telenor tror kundene nå ønsker seg et alt-i-et produkt, og ikke lenger vil ha separate abonnement for tale og data.

– Bakgrunnen for denne prisøkningen og stopp i høyeste nivå i porteføljen er todelt. Markedsinnsikt viser oss at kundene ønsker å samle sitt databruk på en aksess og ikke ha det separat på ett taleabonnement og ett mobilt bredbåndsabonnement, forklarer Staahle til E24.

Tek-nettverket får «skylden»

Den andre grunnen «skyldes» Tek-nettverkets omfattende test av mobilt bredbånd tidligere i sommer. For å beholde plassen som en av de ledende aktørene på mobilt bredband i landet, kreves det ifølge selskapet at det bygges ut videre infrastruktur – og det koster mye penger. Noe av dette må altså kundene være med å betale.

– Den andre grunnen for at vi foretar denne prisøkningen er at Telenor vant soleklart den omfattende dekningstesten foretatt av Amobil/VG i sommer. Vi skal fortsatt tilby markedets beste dekning også i fremtiden. Dette skaper ett investeringsbehov i dekningsutbyggingen vår, forteller Staahle.

Endrer på mobilabonnementene som et alternativ

Samtidig som Telenor skrur opp prisen på mobilt bredbånd, endres det også på mobilabonnementene for å gi kundene et bedre alt-i-et produkt:

  • Mobilabonnementet XL får økt sin månedlige databruk fra 10 til 12 gigabyte
  • Selskapet lanseres et nytt abonnement kalt XXL, som blant annet får 25 gigabyte med data i måneden.
  • Både mobilabonnementet XL og XXL får et eget datakort inkludert i månedsprisen som kan brukes i for eksempel en PC eller nettbrett.
  • Har du behov for mer data i abonnementet får du to nye alternativer. Enten en tredagers pakke med 15 gigabyte (til en helg eller lignende), eller en pakke med 10 gigabyte ekstra data for en måned. Prisen for hver av pakkene er det samme, 199 kroner i måneden.

Vet du hvem vi i Tek-nettverket er?
Her kan du lese hvem vi er »

(Kilde: E24)

annonse