Tek.no

Nyhet

Nå blir det trygt å la andre bruke S6-en din

Den nye Android-oppdateringen bringer angivelig gjestemodus til Samsungs toppmobil.

Espen Irwing Swang, Tek.no
4 Mai 2015 11:43

Noe av det som var nytt med den nyeste Lollipop-utgaven av Android var at den gjorde den såkalte gjestemodusen tilgjengelig på mobiltelefoner for første gang. Mobilgiganten Samsung droppet denne funksjonen i Lollipop-oppdateringen av sine enheter, men nå ser det ut til at selskapets nye flaggskipmobil omsider får funksjonen.

Nettstedet SamMobile skal nemlig ha fått nyss om at Samsung bringer gjestemodusen til Galaxy S6 og S6 Edge med Android 5.1-oppdateringen. Funksjonen skal ha dukket opp i en tidlig testversjon av Android 5.1 som SamMobile fikk tilgang til.

Lag private gjesteprofiler

Det er mulig modusen skal bringes til andre Samsung-mobiler også, men det skal altså kun være toppmodellene som er bekreftet å få funksjonen i første omgang.

Det er ennå uvisst når S6 og S6 Edge (her avbildet) får den nye Android 5.1-oppdateringen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Gjestemodusen gjør det mulig å sette opp en egne profiler for andre brukere, som kan skape sitt eget personlige rom som ikke kan ses av andre brukere. Gjestebrukerne kan blant annet installere sine egne apper, konfigurere hjemskjermen og andre ting.

Man kan visstnok også beskytte gjesteprofilene ved hjelp av fingeravtrykkleseren på S6-telefonene.

5.1 ennå underveis

Google introduserte gjestemodusen først med Android 4.2 Jelly Bean, men da kun for nettbrett. Funksjonen er ikke nødvendigvis spesielt nyttig dersom man er enebruker av mobilen, men kan derimot ha en viss nytteverdi i situasjoner hvor mobilen deles med andre.

Android 5.1-versjonen har ennå ikke fått en bred lansering. Oppdateringen nådde sine første mobiler i mars, men da kun til Googles Nexus-mobiler, og det er uvisst når oppdateringen vil komme til Samsungs S6-modeller.

Nå blir Android-apper mulig å kjøre på Windows-telefoner: Microsoft frir til utviklere med enkel flytting av kode »

(Via GSMArena)

Les også
Nye opplysninger om «Galaxy S6 Plus» har dukket opp
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
Les også
Nå har den nyeste Android-versjonen landet på Sonys toppmobil
Les også
Den nye versjonen av Android kommer nå
annonse

Les også