Nyhet

– Vi kombinerer det beste fra Snapchat og Tinder

Ny, norsk app har allerede brukere i 70 land.

Det norske selskapet Nettbureau AS står bak en ny app som kombinerer funksjoner fra populære apper som Snapchat og Tinder, i tillegg til en ny funksjon som lar deg dele statusoppdateringer og bilder med andre mennesker i nærheten.

Appen lar brukerne chatte med venner og sende tidsbegrensede bilder til venner – omtrent som i Snapchat. I tillegg kan du dele bilder og informasjon som alle i nærheten kan få se.

– Hvis jeg skal si det med én setning, så handler Messuzz om det som skjer akkurat nå, i nærheten av deg, forteller partner Gulbrand Øverbye i Nettbureau til Mobilen.no.

Oppdateringene blir bare liggende ute i 24 timer, slik at informasjonen om hva som er i nærheten alltid skal være så fersk som mulig.

Når du legger ut bilder og oppdateringer om hva som skjer i området, forsvinner de automatisk etter 24 timer.

Var før Tinder

Dette er ikke det første mobilrelaterte prosjektet fra Nettbureau. For et par år siden lanserte selskapet prosjektet Pantmobilen.no, en tjeneste hvor brukerne kunne få betalt for sine gamle mobiltelefoner ved å sende dem inn til Pant Mobilen, som så slettet data og videresolgte telefonene til markeder hvor de ikke er like opptatt av å ha de aller nyeste modellene – slik vi gjerne er i Norge. Denne tjenesten er nå stengt, ettersom det var lite lønnsomhet i det.

Les mer om tjenesten her: Norsk selskap satser på mobilpant

– Messuzz har vi lagt mye energi i. Vi kom opp med idéen for to år siden, og begynte arbeidet ordentlig i januar i fjor. Det var før Tinder var ute, så vi syntes det var veldig nyskapende at man kunne «connecte» med folk i nærheten av seg selv, sier Øverbye.

Etter de første spede skritt i 2012, har konseptet blitt utviklet videre. Den såkalte «Nearby Activity»-funksjonen ble introdusert i versjon 2.0, som nettopp er lansert.

– Man kan for eksempel legge ut et bilde og fortelle at nå er det fotball på løkka, eller en kjellerkonsert, og så kan andre se det ved å være i nærheten, forteller Øverbye.

Med Glimpse-funksjonen kan du sende bilder med kort varighet – som i Snapchat.

Appen er altså ikke en dating-app, slik som Tinder, men laget for å få folk ut av sofaen og begynne å utforske nabolaget sitt.

– Det skal også være mulig å treffe folk, men det kan like gjerne være at du for eksempel er ny i byen og ønsker å finne ut hva som skjer i nabolaget, sier Øverbye.

Vil forbli gratis

Appen har nå brukere i 70 land, og får rundt 100 nye brukere om dagen. Øverbye er ikke fornøyd med dette, men mener det er en god start. Denne typen apper er naturlig nok bare nyttig når mange andre bruker den, og uten mange brukere er det vanskelig å få nye brukere.

Han forteller imidlertid at det begynner å danne seg «clustere» rundtomkring i verden med stor aktivitet – og forklarer det med at dette antagelig er vennegjenger som har begynt å ta i bruk appen for å dele oppdateringer seg imellom.

Appen er både gratis og reklamefri, og selskapet bak har heller ingen planer om å begynne å ta betalt for den.

– Vi tjener ikke penger på dette. Men vi driver også andre tjenester, blant annet konsulentvirksomhet. Annonser og slik skremmer bare bort brukere. Vår fokus nå er at flest mulig skal ta i bruk applikasjonen, sier Øverbye.

Han utelukker ikke at appen kan bli solgt til en annen aktør hvis den skulle bli populær, men foreløpig utvikles appen mest «for moro skyld».

– Vi har mest av alt hatt lyst til å lage noe kult som folk vil bruke, sier han.

Planene videre er å få laget en Android-versjon av appen, og selskapet er derfor på jakt etter flere utviklere – både for Android og iOS. Foreløpig er Messuzz kun tilgjengelig på iOS. Appen finner du her.

Les også: Bare én av ti tusen apper vil lønne seg

Les også
Nå kommer Snapchat-reklamen
Les også
Snapchat verdsatt til over 60 milliarder kroner
Les også
Trodde du Snapchat slettet meldingene dine?
Les også
Selger leilighet og satser alt på app
Les også
Stadig flere kjøper frilansere på nett
Les også
Vil ha flere Wordfeud-suksesser
Les også
Norsk firma vil ansette folk via Snapchat
Les også
Norsk app lover å gjøre ligninger til en lek
Les også
Bare én av ti tusen apper vil lønne seg
Les også
Apper som feiler
Les også
– Derfor valgte vi Android først
annonse