Nyhet

Skal bygge splitter nytt datasenter i Norge

Evry slår på stortromma.

Evry, tidligere EDB Ergogroup, er Norges største IT-selskap og har røtter helt tilbake til den gang det het elektronisk databehandling og de ansatte gikk i hvite frakker og programmerte via hullkort. I dag leverer de tjenester og konsulenter til både det offentlige og private næringslivet.

I dag har selskapet annonsert at de skal bygge et splitter nytt datasenter i Norge, som vil erstatte 18 andre datasentre de har i dag.

Etableres utenfor Oslo

Det nye datasenteret skal bygges på Fet utenfor Lillestrøm, og er en del av det samme Greenfield-senteret som statseide Entra planla å etablere i fjor, uten suksess. Entra har nå solgt seg ut av hele prosjektet, og Evry har kommet inn.

Senteret i Akershus skulle opprinnelig måle hele 33 000 kvatdratmeter, men i første omgang er det bare 4200 kvadratmeter med datasenter som skal etableres, et byggetrinn som skal stå klart for bruk 1. september 2014. Posten, Gjensidige og Storebrand er de første kundene som flytter inn.

Evry påpeker at senteret skal være både miljøvennlig og i verdensklasse. Ved hjelp av et nytt luftkjølesystem skal overskuddsvarme fjernes, og med nye servere i hus skal effektiviteten forbedres med opptil 45 prosent.

– Sammen med DigiPlex skal vi realisere et datasenter som er fullt på høyde med det beste som finnes globalt, og vi kan tilby våre kunder en trygg lagring av data i Norge, sier konsernsjef Terje Mjøs i Evry, i en pressemelding.

Det er DigiPlex som vil eie og investere i bygget, mens Evry har inngått en leiekontrakt over 20 år. Evry vil fortsatt ha et backupsenter på Gjøvik.

Datasentre er massive og imponerende bygninger:
Bli med inn i et toppmoderne norsk datasenter »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Vurderer å selge Norges største IT-selskap
Les også
Halvparten av Telenor-kundene får raskere nett
Les også
Kunne formatert to PC-er – knuste utstyr for 17 mill.
Les også
Se bildene fra innsiden av Facebooks servermekka
Les også
Disse maskinene leverer Tek-nettverket til deg
Les også
Bli med inn i et toppmoderne norsk datasenter
Les også
Dette er innsiden av Googles servermekka
annonse