Til hovedinnhold

– Windows 9 kommer april 2015

Det hevder bloggeren Paul Thurrott.

Mahesh Mohan / Flickr, tarasov / Shutterstock

Skal vi tro den kjente bloggeren Paul Thurrott, vil vi få en ny versjon av Microsofts operativsystem Windows i løpet av april 2015. Og det virker som IT-giganten ikke vil beholde Windows 8-navnet, og derfor hopper direkte til Windows 9 i stedet.

Versjonen vil etter alt å dømme få sin spede barndom under den kommende Build 2014-konferansen i april, og vil bli kjent under kodenavnet «Threshold». Samtidig er det forventet at det slippes en oppgradering av dagens Windows 8.1 under den årlige sammenkomsten.

– Windows 8.1 flopper

Selv om Microsoft vil returnere den savnede startknappen i sin nye oppdatering av Windows 8 i april, vil selskapet unngå Windows 8-navnet når den neste store oppdateringen av operativsystemet kommer i 2015.

Thurrot påstår at Microsoft ikke er fornøyde med utviklingen i salget av den nyeste versjonen av operativsystemet, da 8.1-versjonen bare brukes på rundt 25 millioner datamaskiner.

Derfor vil selskapet etter alt å dømme droppe Windows 8-navnet til fordel for Windows 9. Selskapet må finne en bedre balanse mellom å utfylle behovene for over en milliard tradisjonelle PC-er, samtidig som det er brukervennlig for nye produkter, hevder bloggeren.

Ny «Metro»-versjon

En av forandringene som vil komme i Windows 9, er en versjon 2.0 av det grafiske brukergrensesnittet, tidligere kjent som «Metro». Hva det innebærer helt konkret er det tidlig å si noe om, men etter hva Thurrott erfarer skal det blant annet bli mulig å kjøre applikasjoner fra Microsoft Store i vinduer på skrivebordet.

Det vil etter all sannsynlighet kommer i alt tre forskjellige versjoner av Windows 9 før den endelige versjonen etter alt å dømme slippes neste år.

Har du ikke prøvd Windows 8.1 enda?
Sjekk ut vår test av operativsystemet »

(Kilde: Paul Thurrott)

annonse