Tek.no

Nyhet

– Pssst! Slik lagrer du Snapchat-bilder anonymt

Vi fant to apper som funker, én til Android og én til iPhone.

V. Haugen, Teknofil.no
31 Juli 2014 11:21

Kunne du tenkt deg å se bilder du får på Snapchat lenger, eller lagre dem uten at senderen fikk vite om det? Vi har funnet to gratisapper som fikser dette.

Hvis du ikke kjenner til Snapchat fra før: Dette er en ekstremt populær mobiltjeneste som lar deg sende bilder til vennene dine, men de får i utgangspunktet ikke se bildene i mer enn 10 sekunder. Dersom du velger å ta et skjermbilde av «snap»-en via den originale Snapchat-appen, vil senderen få beskjed om det.

Snapchat er nesten beryktet fordi de ikke har klart å sikre tjenesten sin bedre. Derfor dukker det stadig opp nyheter som bør minne deg på at det du sender på Snapchat slettes ikke forsvinner etter noen sekunder.

SnapKeep til iPhone

Vi kom over en nyhetssak hos BGR i går som nevner appen SnapKeep til iOS. Det viser seg at appen har vært på markedet noen måneder, men at den først nå begynner å ta av i USA. Appen er gratis å laste ned, men hvis du vil lagre såkalte «stories» i tillegg til vanlige snap-er, må du betale 7 kroner.

Vi testet SnapKeep kjapt i redaksjonen, og kan bekrefte at senderen ikke får beskjed hvis du lagrer et bilde. Appen gir deg også muligheten til å se så lenge du måtte ønske på bildene, som altså er ment å ha bare noen sekunders varighet. Bildene forsvinner først når du har åpnet meldingen i den originale Snapchat-appen.

Du kan imidlertid ikke sende snap-er via SnapKeep – denne appen er kun for å se og lagre bildene anonymt. Appen er for øvrig reklamefri.

Last ned: SnapKeep til iPhone (SnapKeep premium 7 kroner)

Følg @teknofil_no på Twitter!

Dette er menyen i Android-appen SaveMySnaps.Foto: V. Haugen, Teknofil.no

SaveMySnaps til Android

SnapKeep finnes ikke til Android, men på jakt etter et tilsvarende alternativ fant vi en app som heter SaveMySnaps i Google Play. Denne fremstår som en langt bedre app enn andre Android-apper som lover å gjøre det samme.

Gratisversjonen har et reklamebanner, men dette synes ikke på bildet når du lagrer en snap. For å bli kvitt reklamen og få alle funksjoner må du betale 18 kroner (kjøp i app).

Utover muligheten til å lagre bilder, får du i SaveMySnaps også muligheten til å sende dine egne snap-er. Appen har også noen ekstrafunksjoner, slik som at bildene lagres automatisk når du ser dem. Eller at det spretter opp en boks som viser hvor mange sekunder avsenderen egentlig ville at du skulle se bildet. Eller at du videresender en snap som om det var din egen. Sistnevnte funksjon fungerte ikke da vi prøvde, for øvrig.

Last ned: SaveMySnaps til Android-telefoner (fullversjon 18 kroner)

Tenk deg om

Å bruke apper som SnapKeep eller SaveMySnaps (det finnes flere også), er neppe noe vennene dine vil sette særlig pris på at du gjør. Nesten hele poenget med Snapchat er at du skal sende bildemeldinger med kort varighet, og som ikke er ment å lagres uten at senderen i det minste får beskjed om det.

Det er imidlertid lurt å være klar over at det finnes enkle metoder, som disse appene, som kan lagre bildene du sender via Snapchat.

Nå kan du laste ned Facebooks «Snapchat-killer»
Kan Slingshot ta over tronen?

(Kilder: AppStore,Google Play, BGR)

annonse

Les også