Tek.no

Nyhet

Nå får Radeon-kortene endelig normal pris

AMD har fått fart på produksjonen av de populære kortene – og setter ned prisen på ett av dem.

AMD / Shutterstock
15 Mai 2014 13:32

AMD har det siste halvåret kommet med en rekke nye skjermkort, og de nye Radeon-seriene har vist seg å bli populære. Modellene ble et yndig produkt for personer som gravde etter digital valuta – som Bitcoin – og dette kombinert med at selskapet ikke klarte å produsere nok eksemplarer ført til at kortene ble svindyre.

Nå lover imidlertid AMD å ha fått opp dampen på sine fabrikker, slik at det vil være rikelig med tilgang på de nye grafikkortene i tiden fremover. Det vil samtidig bety at prisene skal normalisere seg, og de vil legge seg på det prisnivået som var tiltenkt fra starten av, forteller selskapet i en pressemelding.

Justerer ned prisen på Radeon R9 280

Dette gjelder spesielt Radeon R9 280, som frem til nylig har ligget svært nærme sin storebror Radeon R9 280X i pris, noe som har gjort det mindre interessant.

Nå justeres prisen ned på Radeon R9 280, slik at den skal ha en veiledende pris på 249 dollar i stedet for 279 dollar. Det gjør at spranget opp til Radeon R9 280X blir på 50 dollar, i stedet for kun 20 dollar.

R9 280 er kortet som får den største justeringen, men de øvrige kortene i R9-serien er ikke glemt. Under finner du oversikten over hva AMD nå har satt som veiledende pris på de forskjellige modellene.

Tok helt av

Flere av de populære seriene, som for eksempel Radeon R9 270, Radeon R9 270X, Radeon R9 280, Radeon R9 280X, Radeon R9 290 ,Radeon R9 290X og Radeon R9 295X2, fant veien inn i butikkhyllene her til lands i siste halvdel av 2013. Grunnen til at prisene ble presset opp var blant annet en pågående Bitcoin-feber, der mange søkte lykken etter å finne de svært så verdifulle digitale myntene.

På jakt etter disse myntene var kraftige skjermkort et godt redskap for å søke lykken, og i de mest ekstreme tilfellene måtte forbrukere i USA betale hele 900 dollar for et Radeon R9 290X, noe som var langt over den veiledende prisen på 550 dollar.

Disse enorme prisforskjellene skal nå etter alt å dømme være en saga blått, og AMD forsikrer om at tilgangen på de ulike seriene vil være god i tiden fremover.

Vet du egentlig hvordan et grafikkort fungerer?
Her kan du lese alt du trenger å vite (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå kommer et helt kobbel med nye spillskjermkort
Les også
Over og ut for XBMC, inn med Kodi i stedet
annonse