Nyhet

Du kan teste ut nye OS X allerede nå

Det går an å teste Yosemite, men da må du skynde deg.

En av de største nyhetene som Apple presenterte under sin utviklerkonferanse i begynnelsen av juni var den nye versjonen av Mac-operativsystemet OS X, døpt «Yosemite». Versjonen får en rekke ulike forbedringer, hvorav mange er av visuell art.

Om du er blant de mange som er nysgjerrig på hvordan det nye operativsystemet blir i bruk, har du nå flaks. I det som er en ganske uvanlig vending fra Apple tilbyr selskapet nemlig nå kunder å teste ut en betaversjon av OS X Yosemite i håp om å få verdifulle tilbakemeldinger før lansering.

Kun for den første millionen

For å få tilgang til betaen må du simpelthen først logge deg inn med Apple-ID-en og melde din interesse. Når betaprogrammet er klart vil du deretter motta en innløsningskode som du kan bruke til å laste ned OS X Yosemite Beta fra Mac App Store-butikken.

OS X Yosemite vil by på mange endringer.Foto: Apple

Det er kun den første millionen som registrerer seg som vil få tilgang til betaen, så du må altså være kjapp om du ønsker å prøvekjøre det nye operativsystemet.

Ellers vil OS X Yosemite Beta komme med en innebygget applikasjon som skal gjøre det enkelt å gi tilbakemeldinger til Apple straks du oppdager feil og ting du mener bør rettes på.

Får ikke alle funksjonene

Siden programmet kan inneholde feil og unøyaktigheter anbefaler Apple at betaen installeres på en reserve-Mac, om du skulle ha en slik tilgjengelig, og at du tar sikkerhetskopi med Time Machine før installasjon.

Selskapet opplyser også om at en del funksjoner ikke vil være tilgjengelige siden programmet ennå er uferdig. Disse inkluderer telefonsamtaler, SMS, den nye Handoff-funksjonen og iCloud Drive.

Registreringen starter 24. juli, men det er uvisst akkurat hvor lenge etter registreringen betaen vil bli tilgjengelig for nedlasting. Den endelige forbrukerutgaven av OS X Yosemite skal lanseres en gang i løpet av høsten.

Se hvordan Macen din blir med Apples nye operativsystem: Her er alle bildene »

Les også
– Apple planlegger nye bærbare med skarpere skjermer
Les også
Apple oppdaterer iOS, OS X og iTunes
Les også
Se hvordan Macen din blir med Apples nye operativsystem
Les også
OS X får splitter ny design
Les også
Se alle nyhetene fra Apples storlansering
annonse