Til hovedinnhold

Prisen på Intels raskinn-prosessor er lekket

Haswell-E er rett rundt hjørnet, men fornøylesen blir dyr.

Intel har lenge vært klare på at deres nye ekstremprosessorserie, kjent under navnet Haswell-E, står på trappene. Nå nærmer lanseringen, som er antatt å finne sted helt i starten av september, seg med stormskritt.

I løpet av den siste tiden har vi fått en del hint om hvilke krefter som hviler inne i den kraftige silisiumbrikken, men prisen har Intel foreløpig klart å holde tett om. Inntil nå.

Blir dyr

Av vår Prisguide kan vi nemlig se at nettbutikken Proshop nå har lekket prisen for den aller kraftigste prosessoren i Haswell-E-serien, Core i7-5960X. Denne tilbys i skrivende stund for hele 10 159 kroner, noe som er flere nivåer høyere enn prisen for prosessoren den erstatter, nemlig Core i7-4960X.

Prisen for den kraftigste Haswell-E-prosessoren har lekket.

Vi regner likvel med at prisen vil falle ettersom flere nettbutikker får den inn i sitt sortiment.

Åtte kjerner for overklokkere

Verstingmodellen er en prosessor på hele åtte kjerner som hver kjører på 3 GHz. Cache-mengden er mest trolig på 20 MB.

Som en litt mer edruelig priset prosessor finner vi Core i7-5930K. Dette vil være en sekskjernet variant, kjørende med 3,5 GHz på hver av kjernene. Cache-mengden på denne vil være 15 MB.

Den rimeligste blir etter alt å dømme Core i7-5820K, også dette en sekskjernet variant kjørende med 3,3 GHz på hver av kjernene. Cache-mengden på denne er også 15 MB.

Samtlige prosessorer i Haswell-E-serien har åpne multiplikatorer, noe som betyr at de kan overklokkes.

Krever nytt hovedkort

Det eneste brikkesettet som vil takle Haswell-E-prosessorene er Intels X99. X99-brikkesettet er i likhet med Haswell-E-prosessoren beregnet for de virkelige entusiastene, som dessuten blir de aller første som får dra nytte av det raske, men dyre, DDR4 minnet.

DDR4-minne opererer som standard med en frekvens på 2133 MHz, opp fra 1333 MHz for nåværende generasjon DDR3.

Sett gjerne opp et gratis prisvarsel via Prisguide, så får du en e-post så snart de rimeligere Haswell-E-baserte Core i7-5820K og Core i7-5930K blir tilgjengelige med priser. Du kan også sette opp et varsel for når toppmodellen synker i pris.

For å bruke de kommende Haswell-E-prosessorene må du oppgradere hovedkortet:
Slik blir versting-brikesettet X99 »

(Kilde: SweClockers)

annonse