Tek.no

Nyhet

Sjekk ut denne «selfie»-satiren

For deg som er lei av selfie-fenomenet.

Tripp and Tyler/YouTube
12 Juli 2014 06:00

Såkalte «selfier», som innebærer at man tar bilde av seg selv, har blitt et svært omfangsrikt fenomen nå som folk i stadig større grad bruker mobiltelefonen til å ta bilder med.

Selfiene dukker opp overalt på Internett, først og fremst på sosiale medier, og aktiviteten har sågar også inntatt kjendisverdenen, hvor både Barack Obama og skuespillere på Oscar-utdelingen har bidratt til å popularisere fenomenet.

Det er nok likevel ikke helt urimelig å anta at mange også oppfatter de allstedsværende selfiene som en sann plage, og da kan jo gjerne humor være et forfriskende og forløsende tilfluktssted.

Laget satirisk sketsj

Som nettstedet Laughing Squid melder har to komikere ved navn Tripp Crosby og Tyler Stanton nå påtatt seg å lage en liten video som må beskrives som en ganske bitende satire på nettopp selfie-fenomenet.

Videoen er en slags sketsj som har fått navnet «Selfie Anonymous» og er lastet opp på nettstedet YouTube. I sketsjen sitter en gjeng «selfie-avhengige» og forteller om sin sykelige trang til å publisere bilder av seg selv på Internett, ute av stand til å kontrollere avhengigheten sin underveis.

Folk som kjenner godt til selfie-fenomenet på Internett, og som kanskje selv bedriver aktiviteten, vil nok nikke gjenkjennende til mange av de velrettede, satiriske sparkene i videoen. Klippet varer i tre og et halvt minutt og kan ses under.

Fenomenet har nå til og med fått egne kameraer: Dette er Samsungs «selfie-kamera» »

Les også
Obama kan få «selfie»-nekt etter dette bildet
Les også
Samsung satser på «selfie-kamera»
Les også
Ute etter den perfekte selfie-appen?
Les også
Forsker hevder «selfies» har ført til hodelus-epidemi
Les også
Du kan få «bøter» for dine selfies
annonse

Les også