Tek.no

Nyhet

Nå kan du kjøre Android-apper i Windows og på Mac

Nytt tillegg til Google Chrome-nettleseren fikser biffen.

23 Sept 2014 16:07

I begynnelsen av september annonserte Google at de fire første Android-appene var tilgjengelige på såkalte Chromebook-er – bærbare PC-er som kjører Googles Chrome OS. De fire appene er Duolingo, Evernote, Sight Words og Vine.

Nå har imidlertid den driftige utvikleren «Vladikoff» klart å få Android-apper til å kjøre også på PC-er som kjører Windows, OS X eller Linux. Dermed skal du kunne flytte med deg appene dine mellom mobiltelefonen og PC-en din, uavhengig av hvilket operativsystem PC-en kjører – så lenge du har Google Chrome-nettleseren installert. Det skriver Arstechnica.

Du kan nå kjøre Android-apper både på Chrome OS-PC-er, og i Chrome-nettleseren på PC-er med andre operativsystemer.Foto: Google

Årsaken til at du nå kan kjøre disse Android-appene i Chrome OS, er et prosjekt som kalles App Runtime for Chrome (ARC) – som ble lansert på Google I/O i sommer. ARC er basert på Google Native Client, som gjør det mulig å kjøre programkode direkte i nettleseren. Men selv om løsningen i teorien skal fungere i en hvilken som helst Chrome-nettleser, uavhengig av hvilket operativsystem du kjører, er ARC laget slik at den normalt kun fungerer i Chrome OS.

«Vladikoff» har imidlertid klart å modifisere ARC slik at det kan installeres som et nettlesertillegg til Google Chrome – uavhengig av operativsystem på PC-en. Tillegget har han kalt ARChon.

Ikke problemfritt ennå

Det å kjøre Android-apper i Google Chrome med ARChon er ikke helt strømlinjeformet og problemfritt ennå. Installasjonsfilene til Android-appene, de såkalte APK-filene, må konverteres til en nettleserutvidelse ved hjelp av verktøyet Chromeos-APK. Så må du laste ned ARChon fra denne siden, og følge instruksjonene.

Arstechnica skriver at de fikk noen apper til å fungere, men at appene krasjer ofte – blant annet fordi mange apper er avhengige av Google Services, som ikke kjører i bakgrunnen slik de normalt gjør på en Android-mobil. Men når appene fungerer, så kjører de svært raskt.

Løsningen viser imidlertid at det i fremtiden vil kunne være mulig på en enkel måte å kjøre Android-apper på tvers av mange ulike typer enheter.

Googles billige bærbare er populære:
Chromebook-salget tar av »

(Kilde: Arstechnica)

Les også
Ukens utvalgte apper: Ukens utvalgte apper
annonse

Les også