Flytende solcelleprosjekt på gang i Japan

Ikke mer land å bygge på? Bruk vannet!

Det er en kjent sak at det ikke akkurat blir færre mennesker her i verden, og spesielt for folkerike, små land blir det snakk om et reellt plassproblem. Japan faller inn under denne kategorien, og har ifølge Digitaltrends tydeligvis problemer med å finne plass til blant annet solceller. For å bøte på problemet har to store selskaper gått sammen om å lage noe helt annet: flytende solceller.

Største flytende solcelleanlegg i verden

Det er de to japanske selskapene Kyocera Corp. og Century Tokyo Leasing Corp. som står for satsingen, som skal bestå av to forskjellige anlegg. Det ene skal flyte på Nishihira-sjøen, og skal kunne produsere 1,7 megawatt med ren energi. Det andre anlegget, på 1,2 megawatt, skal flyte på Dongping-sjøen, og tilsammen skal de kunne produsere omtrent 2,9 megawatt.

Ifølge de foreløpige planene skal byggingen begynne allerede i september i år, med en ferdigstillelse i april 2015. Det største av de to anleggene vil utenom å være en miljøvennlig bragd også bli verdens største, flytende solcelleanlegg.

Slik skal modellen av de nye solcellemodulene se ut.Foto: Kyocera Corp.

I et langtidsperspektiv skal de to selskapene utvide til 30 solcelleanlegg, med en samlet effekt på ca. 60 megawatt. Dette er nok til å mette mange tusen husstander med strøm året gjennom, uten at det går utover naturen eller legger beslag på store landområder.

Dessuten: med tanke på at jordens overflate er dekket av omtrent 70 prosent vann er dette en hittil nokså uutnyttet ressurs med stort potensiale.

Lyst til å bringe strømproduksjonen inn i hjemmet?
Hva med å male huset med solceller? »

(Kilde: Digitaltrends)

annonse