Til hovedinnhold

Nå sparer Google Chrome for Android enda mer datatrafikk

Men det har sin pris.

Når du surfer på nettet med mobilen kan megabytene rase avsted raskere enn du aner, og har du ikke en stor datapakke kan det fort bli dyrt.

Både norske Opera og Google Chrome har lenge hatt løsninger for å komprimere nettsider før de sendes til mobil-nettleseren (Opera var først). Nå skriver Google i et blogginnlegg at de forbedrer komprimeringsfunksjonen i Chrome for Android ytterligere.

Mens forrige versjon av Chrome for Android kunne redusere datamengden som ble overført over nettet med rundt 50 prosent, vil den nye versjonen være i stand til å kutte datamengden med så mye som 70 prosent.

Fjerner bilder

Det å kutte datamengden med så mye har imidlertid en pris. Produktsjef Tal Oppenheimer i Google skriver i blogginnlegget at de klarer å oppnå opptil 70 prosent reduksjon i datamengden ved å fjerne de fleste av bildene fra nettsiden når brukeren er på en treg forbindelse.

«Så snart siden er lastet inn, kan du trykke for å vise alle bilder eller kun de du ønsker. Det gjør det raskere og billigere å ha tilgang til weben på trege forbindelser», skriver Oppenheimer.

Det er i første omgang brukere i India og Indonesia som får den nye funksjonen, før den rulles ut til andre land i løpet av de neste månedene.

Lurer du på hvordan du skrur på datasparing i Chrome?
Guide: Slik halverer du databruken – på både mobil og PC »

(Kilder: Google, Venturebeat)

annonse