Nyhet

Med dette oppsettet kan du få Dolby Atmos i stua, uten å fylle hele rommet med høyttalere

Tre høyttalere og en subwoofer er nok, sier Samsung.

I forbindelse med CES-messen i januar avslørte Samsung en ny lydplanke med en ganske spesiell egenskap, nemlig støtte for den avanserte lydstandarden Dolby Atmos. I en pressemelding har selskapet nå kunngjort prisen, og ikke uventet blir den ikke direkte billig.

HW-K950, som modellen heter, får en amerikansk pris på 1500 dollar. Med dagens kurs og norsk moms skulle dette tilsvare cirka 15 300 kroner her på berget. Den offisielle norske prisen foreligger imidlertid ennå ikke.

Realistisk lyd

Dolby Atmos, som vi tidligere har omtalt grundig, er en relativt ny lydteknologi som blant annet innebærer at lyd kan lagres som koordinater i et tredimensjonalt kart.

Dette gjør at lyden fra objekter i for eksempel filmer passer med posisjonen til objektene, som altså gir en mer dynamisk og realistisk lydopplevelse. Samsungs nye lydplanke, som byr på 5.1.4-kanals lyd, skal gi denne effekten ved at den har tre høyttalere i fronten og to høyttalere på toppen.

I tillegg kommer lydplanken med to trådløse Dolby Atmos-høyttalere som plasseres bak i rommet, samt en trådløs subwoofer. Til sammen skal oppsettet ifølge Samsung levere en fyldig, tredimensjonal lydgjengivelse, hvor man for eksempel skal kunne høre piler som flyr gjennom rommet.

HW-K950.

Slipper også rimeligere modell

Oppsettet skal dermed også gjøre det unødvendig å installere takhøyttalere for et optimalt resultat. Planken har for øvrig også et relativt flatt design, og ruver bare 2,1 tommer over bordflaten.

Det er for øvrig verdt å merke seg at Samsung også slipper en rimeligere variant, HW-K850, som koster 900 dollar, cirka 7300 kroner. Denne har også støtte for Dolby Atmos, men kommer kun med 3.1.2-kanals lyd.

Det går nå rykter om Samsungs neste brettmobil: Galaxy Note 6 ser ut til å bli vanntett »

Les også
Her er Lenovos nyeste spillsatsing
Les også
Samsung HW-K960: Denne trådløse hjemmekinoen serverer deg Dolby Atmos
Les også
65-tommers 4K-TV med en veldig fristende pris
Les også
Samsung nye lydplanke er noe utenom det vanlige
annonse