Til hovedinnhold

Denne kompakte mini-PC-en takler VR

MSI Trident skal være verdens minste VR-klare PC.

VR-alderen er over oss for alvor, og dette har også gjort det stadig mer attraktivt for PC-produsenter å markedsføre nye produkter som VR-kompatible. Nå har MSI en ny maskin på gang som skal legge til rette for skikkelig VR-spilling i et kompakt format.

Den nye maskinen heter Trident og beskrives av MSI selv som verdens minste VR-klare PC. «VR-klar» er selvsagt et noe flytende begrep, men MSIs nye sak har i alle fall både mye krutt og en beskjeden profil.

GTX 1060

Trident måler 34,6 cm x 23,2 cm x 7,2 cm og har et indre volum på 3,72 liter. På denne plassen har MSI blant annet stappet inn et spesialdesignet skjermkort av typen GTX 1060 med 3 GB eller 6 GB videominne.

MSI Trident.

GTX 1060 er riktignok ikke toppmodellen blant Nvidias nye skjermkort, men som vi gjorde rede for i vår test av skjermkortet i sommer er det vesentlig kraftigere enn det eldre GTX 970-kortet, som er Nvidias anbefalte minstekrav for VR.

Skal ha effektiv kjøling

På prosessorsiden kan maskinen fåes med enten i5-6400 eller den potente i7-6700, opptil 32 GB minne, og når det gjelder lagring har maskinen plass til én 2,5-tommers harddisk eller SSD i tillegg til en M.2 SATA-SSD.

Av tilkoblingsmuligheter finner man blant annet én USB 3.1 Type C-port, tre USB 3.1 Type A-porter, fire USB 2.0-porter og HDMI. Når det gjelder kjøling byr Trident på en løsning MSI kaller Silent Storm Cooling 2, som innebærer å isolere nøkkelkomponenter i egne «rom» for å optimalisere luftstrømmen.

MSI Trident skal bli tilgjengelig globalt i disse dager. Maskinen har begynt å dukke opp i norske nettbutikker til en pris på cirka 10 000 kroner med 8 GB minne. Les mer på produktsiden, og se også reklamevideo under.

VR-kan snart bli litt mindre krevende: Det har Oculus sørget for »

(Via Sweclockers)

Les også
Dette er Corsairs første komplette PC
Les også
Denne Chromebook-maskinen tåler garantert å bli sluppet i bakken
Les også
Dette vil VR-brillene til Windows 10 kreve av maskinen din
Les også
Dette er grafikkortene vi anbefaler for din lommebok
Les også
MSI GTX 1080 «Gaming X» møter Nvidia GTX 1080 Founders Edition: MSI GTX 1080 «Gaming X»
Les også
Snart kommer verdens første ryggsekk-PC for VR
annonse