Til hovedinnhold

Denne kompakte mini-PC-en takler VR

MSI Trident skal være verdens minste VR-klare PC.

MSI

VR-alderen er over oss for alvor, og dette har også gjort det stadig mer attraktivt for PC-produsenter å markedsføre nye produkter som VR-kompatible. Nå har MSI en ny maskin på gang som skal legge til rette for skikkelig VR-spilling i et kompakt format.

Den nye maskinen heter Trident og beskrives av MSI selv som verdens minste VR-klare PC. «VR-klar» er selvsagt et noe flytende begrep, men MSIs nye sak har i alle fall både mye krutt og en beskjeden profil.

GTX 1060

Trident måler 34,6 cm x 23,2 cm x 7,2 cm og har et indre volum på 3,72 liter. På denne plassen har MSI blant annet stappet inn et spesialdesignet skjermkort av typen GTX 1060 med 3 GB eller 6 GB videominne.

MSI Trident.
MSI

GTX 1060 er riktignok ikke toppmodellen blant Nvidias nye skjermkort, men som vi gjorde rede for i vår test av skjermkortet i sommer er det vesentlig kraftigere enn det eldre GTX 970-kortet, som er Nvidias anbefalte minstekrav for VR.

Skal ha effektiv kjøling

På prosessorsiden kan maskinen fåes med enten i5-6400 eller den potente i7-6700, opptil 32 GB minne, og når det gjelder lagring har maskinen plass til én 2,5-tommers harddisk eller SSD i tillegg til en M.2 SATA-SSD.

Av tilkoblingsmuligheter finner man blant annet én USB 3.1 Type C-port, tre USB 3.1 Type A-porter, fire USB 2.0-porter og HDMI. Når det gjelder kjøling byr Trident på en løsning MSI kaller Silent Storm Cooling 2, som innebærer å isolere nøkkelkomponenter i egne «rom» for å optimalisere luftstrømmen.

MSI Trident skal bli tilgjengelig globalt i disse dager. Maskinen har begynt å dukke opp i norske nettbutikker til en pris på cirka 10 000 kroner med 8 GB minne. Les mer på produktsiden, og se også reklamevideo under.

VR-kan snart bli litt mindre krevende: Det har Oculus sørget for »

(Via Sweclockers)

annonse