Intels nye prosessorplattform skal gjøre kunstig intelligens mye mer avansert

Gjør det mulig å «trene» kunstig intelligens 100 ganger raskere enn før, ifølge Intel.

Kunstig intelligens i form av nevrale nettverk og maskinlæring bruker ofte grafikkprosessorer fra blant andre Nvidia. Nå skal prosessorgiganten Intel imidlertid lansere en ny plattformen som er spesifikt designet for å drive den kunstige intelligensen fremover. Det melder WCCFTech.

Intel har nå presentert de tekniske detaljene rundt sine kommende Lake Crest-brikker, som er laget for å effektivisere maskinlæring og er rettet mot avanserte nevrale nettverk.

100 ganger raskere maskinlæring

Brikkene er basert på den nye Nervana-teknologien, som Intel kunngjorde i november i fjor. Denne plattformen skal ifølge Intel kunne redusere tiden det tar å trene opp avanserte nevrale nettverk med hele 100 ganger i løpet av de neste tre årene.

Lake Crest-brikkene skal ifølge Intel gi mer rå datakraft enn de aller beste grafikkprosessorene på markedet, så om Intels lovord stemmer vil vi nok altså se en kraftig akselerasjon i utviklingen av maskinvare rettet mot kunstig intelligens i tiden fremover.

Intel lover 100 ganger økning i effektiviteten rundt maskinlæring innen 2020 med Lake Crest og Knights Crest.

32 GB HBM2-minne

Lake Crest-brikkene kommer blant annet med 32 GB HBM2-minne (High Bandwidth Memory), en relativt ny minneteknologi som blant annet også AMDs nye Vega-baserte skjermkort kommer med. Minnehastigheten skal ligge på totalt 1 TB/s med en klokkefrekvens på 2 GHz.

Brikkene skal testes i løpet første halvdel av inneværende år, og deretter skal partnere få tilgang til teknologien i løpet av andre halvdel. Intel har for øvrig også kunngjort Nervana-baserte «Knights Crest»-prosessorer, som er ment å integreres med selskapets eksisterende Xeon-prosessorer. Det er uvisst akkurat når vi vil begynne å se praktiske resultater av Intels nye teknologi.

Apple skal trolig nå øke satsingen på egne prosessorbrikker »

Les også
AMD bekrefter lanseringsvinduer for Ryzen og Vega
Les også
2017 er her. Dette er lanseringene vi venter på
Les også
AMD har demonstrert sin GTX 1080-«killer»
annonse