Til hovedinnhold

En helt ny sensor fra Leap Motion lar VR-mobiler registrere håndbevegelser

Leap Motion

Det er lenge siden vi først omtalte Leap Motion, den avanserte sensoren som registrerer håndbevegelser i tre dimensjoner med høy presisjon. Ikke uventet har sensoren vist seg å være en naturlig match for VR-teknologien, og nå har Leap Motion tatt steget over til mobil VR.

På den offisielle Leap Motion-bloggen presenteres nemlig Leap Motion Mobile Platform, som er en egen versjon av sensorteknologien spesifikt designet for de batteridrevne, trådløse VR-brillene.

Bred synsvinkel og avansert programvare

Det foreligger ikke så mange tekniske detaljer ennå, men én viktig detalj som selskapet har delt er at den nye sensorteknologien skal operere med en ekstra bred synsvinkel på hele 180 x 180 grader. Til sammenligning har den vanlige Leap Motion-sensoren til PC en synsvinkel på 140 x 120 grader.

Slik ser den mobile VR-sensoren ut i sin nåværende form.
Leap Motion

Selskapet sier også at de har laget en svært sofistikert håndsporingsprogramvare til sensoren, og bedyrer at teknologien leverer høyere presisjon enn noensinne, uten at det er helt klart hvordan den skiller seg fra selskapets vanlige Leap Motion-sensor.

Et referansesystem basert på Samsungs mobile Gear VR-system skal allerede være på plass og sendt ut til produsenter av mobile VR-briller. Det er ennå uvisst når vi får se teknologien i aksjon, men mobile VR-løsninger begynner som kjent å bli tallrike, så det tar nok ikke lang tid.

Nylig dukket det opp et par norske «filmbriller»: De gir deg skarpe 2D-bilder i stedet for 3D-bilder »

(Via The Verge)

annonse