Philips' smarte lyspærer skal hjelpe deg å sove

Det nye medlemmet i «Hue»-serien gjør det smarte hjemmet enda mer komplett.

Tidligere denne måneden testet vi de smarte Hue-lyspærene fra Philips, som kommer i en rekke ulike varianter, og som blant annet kan skilte med fargelegging av hjemmet. I en pressemelding har Philips allerede dratt sløret av enda en Hue-variant.

Den nye lyspæren heter «Philips Hue White Ambiance» og byr på vanlig, hvitt lys, men til gjengjeld i svært mange nyanser.

Følger døgnrytmen

Lyspæren er ifølge Philips «inspirert av solen». Den er ment å følge døgnrytmen til brukeren ved å kunne dimmes opp og ned svært gradvis om henholdsvis morgenen og kvelden, for på den måten å la brukeren både våkne og sovne på en naturlig måte.

Philips Hue White Ambiance.

Pæren skal være i stand til å levere fargetemperaturer helt fra fra 2200 kelvin opp til til 6500 kelvin, som Philips mener representerer samtlige nyanser av hvitt lys og som gjør det mulig å tilpasse lyset til enhver tid på døgnet.

Utnytter ny app-funksjon

Den nye, smarte lyspæren vil utnytte en ny «rutine»-funksjon som kommer med den neste versjonen av Hue-applikasjonen. Denne vil la deg stille inn rutiner som for eksempel «våkn opp» og «gå til sengs», som etterligner soloppgang og solnedgang.

Philips Hue White Ambiance-pærene vil bli tilgjengelige i Europa til våren. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Lurer på på hvordan Hue-konseptet fungerer i praksis? Vi gikk grundig gjennom teknologien i vår test »

Les også
Nye Philips Hue + Philips Hue Go: Philips har hørt på kritikken og lanserer ny app i dag
Les også
Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet
Les også
Philips Hue: Smarte lyspærer kan heldigvis brukes til mer enn å fargelegge stua di
Les også
Nanoleaf Bloom ligner ikke på andre LED-pærer
annonse