Tek.no

Nyhet

Til neste år kan du kjøpe din egen jetpack

Men det blir ikke spesielt billig.

Martin Aircraft
26 Juni 2015 16:09

New Zealand-baserte Martin Aircraft har nå annonsert planer om å selge en kommersiell utgave av jetpacken sin. De første jetpackene vil bli tilgjengelige i løpet av tredje kvartal 2016.

Prisen er, naturlig nok, litt stiv – en jetpack vil koste deg nesten 1,2 millioner kroner, skriver The Next Web.

Spesifikasjoner. Foto: Martin Aircraft

Privat-versjonen kommer i 2017

I tillegg er de første utgavene som legges ut for salg myntet på nødetater og kommersielle selskaper. Men fortvil ikke: I løpet av andre kvartal 2017 kommer den «personlige» jetpacken i salg for privatpersoner.

Martin Aircraft tror at jetpacken deres blir veldig nyttig i blant annet katastrofesituasjoner, der den kan komme til på steder som ordinære helikoptere ikke kan komme frem.

I videoen under kan du se hvordan de tenker dette skal fungere:

Kan bære 120 kilo

Jetpacken har en bensinmotor på 200 hestekrefter, som driver to store vifter. Den skal kunne fly i 72 kilometer i timen og bære en vekt på totalt 120 kilo. På full tank kan den fly i 30 minutter, og så høyt som 1000 meter.

Den er selvsagt utstyrt med en rekke sikkerhetsforanstaltninger, slik som en fallskjerm du kan aktivere om den skulle finne på streike mens man er høyt oppe. I tillegg kan den flys som en drone, via fjernkontroll.

Hva foretrekker du – jetpack eller svevesykkel?
Et team i Ungarn vil lage kommersiell svevesykkel »

(Kilde: The Next Web)

Les også
En «svevesykkel» som faktisk fungerer
annonse

Les også