Til hovedinnhold

iPhone-app gir geotagging til alle kameraer

Ingen flere problemer med å finne ut hvor bildet ble tatt.

gps4cam er en app som bringer såkalt geotagging til digitalkameraer – det vil si informasjon med koordinater om hvor i verden et bilde ble tatt. Hensikten er å kunne finne ut hvor man har tatt et spesifikt bilde på en forholdsvis enkel måte.

For alle digitalkameraer

Logo for gps4cam

Utviklerne bak gps4cam hevder at applikasjonen skal fungere med ethvert digitalkamera uavhengig av merke og ethvert bildeformat, som JPG, RAW, GIF, PNG, TIFF og mange flere.

Det er ikke nødvendig med en Internett-tilkobling eller liknende for at geotaggingen skal fungere, og man kan ta hånd om de geotaggede bildene i bildeprogrammer som iPhoto, Lightroom og Aperture.

Det er heller ikke nødvendig å synkronisere kameraet manuelt med sin iPhone.

Flere fremgangsmåter

Man kan bruke gps4cam ved å trykke på "Start a new trip"-knappen på smarttelefonen. Ved slutten av turen kan man trykke "Export"-knappen, og denne vil generere en 2D-strekkode som man kan ta bilde av med sitt digitalkamera.

For å laste opp bilder til datamaskinen kan man bruke programmet gps4cam desktop, som man laster ned gratis fra den offisielle nettsiden. Dette programmet vil automatisk geotagge bildene man har tatt.

Det finnes totalt fire måter å bruke appen på – en modus som tar koordinater hvert eneste, femte eller tiende minutt, en mer presis modus som tar koordinater hver 30. sekund, lokalisering via GSM-antenner eller ved å manuelt riste på sin iPhone.

gps4cam koster 17 kroner på iTunes. For mer informasjon, ta en titt på den offisielle nettsiden.

annonse