Tek.no

Nyhet

Plutselig kom et nytt Nikon-objektiv

13 Apr 2011 18:34

For noen timer siden dukket det plutselig opp et hittil ukjent objektiv på noen av Nikons websider, men uten at noen hadde hørt så mye som et pip fra Nikon om det verken før eller siden. Objektivet ligger der i skrivende stund ennå, og heller ikke Akam har fått noen informasjon fra Nikon om det, men vi anser informasjonen som så pålitelig, ikke minst fordi den først dukket opp på Nikons egne sider, at vi har valgt å ikke bare fortelle om det i form av denne artikkelen, men også legge det nye objektivet inn i prisguiden.

Sjekk spesifikasjonene på det nye objektivet i prisguiden.

Det dreier seg om AF-S Nikkor 50mm f/1.8G, et objektiv som alle har tatt det for gitt måtte komme før eller senere, men som ingen har hørt noe konkret om før nå. I følge spesifikasjonene som er lagt ut på Nikons side, skal det få filterdiameter på 58 mm og veie 185 gram. Bildestabilisator vil det ikke få, men SWM-motor skal være på plass, slik at man vil få autofokus med dette objektivet også på de kameraene som ikke har innebygget fokumotor.

Nærgrensen oppgis til 45 cm, og objektivet skal i følge websiden ha 7 avrundede blenderlameller og ett asfærisk linseelement. Optisk skal det bestå av 7 elementer i 6 grupper.

Pris og tilgjengelighet vet vi selvsagt ingen ting om, men tatt i betraktning at forrige 50mm f/1.8-objektiv fra Nikon nå ligger på rett over tusenlappen, er det håp om at også dette objektivet kan bli svært mye optikk for pengene.

I tilfelle noen skulle finne det for godt å ta ned siden med objektivet igjen, har vi laget en pdf av den som du kan finne her.

Les også
Nå er det offisielt
annonse

Les også