Til hovedinnhold

Canal Digital-kunder får Wimp på TV-en

Ikke behov for verken mobil eller PC for å streame musikk.

Magnus Blaker, Nettavisen

Canal Digital og Wimp har hatt et samarbeid i noe tid, der kunder av Canal Digital har fått gratis tilgang til PC-versjonen av Wimp.

Da samarbeidet ble annonsert lå det i kortene at dette ikke bare var krysspromotering mellom to selskaper som var delvis eid av Telenor, men at det også på sikt ville bli mulig å bruke Wimp på digitalboksen flere hundre tusen nordmenn har stående ved TV-en sin.

Onsdag kunne selskapet endelig demonstrere tjenesten for pressen – en tjeneste som automatisk vil rulles ut til Canal Digitals parabolkunder i løpet av dagen torsdag. Kunder som har kabel-TV må vente noe, men Canal Digital lover at dette skal komme i løpet av første kvartal – altså før mars er ferdig.

Den nye tjenesten integreres direkte i menysystemet på boksen, og du får tilgang til denne like enkelt som om du skal åpne filmleietjenesten. Det eneste som kreves ekstra er at du faktisk har et brukernavn og passord til tjenesten, noe altså Canal Digital-kunder kan få gratis.

Implementeringen er ikke banebrytende i digitalboks-verdenen, men fungerer omtrent nøyaktig slik som du kunne forvente, der du styrer det hele med fjernkontrollen. I løpet av ikke lang tid vil det også rulles ut en applikasjon til iPhone/iPad slik at du kan bruke den som en litt mer intuitiv fjernkontroll.

– Utviklingen går mot at musikk blir mer og mer tilgjengelig over alt. Mens det tidligere har vært mest en personlig opplevelse, der folk har hatt tilgang på sin egen PC eller mobil, blir det nå mer og mer åpnet ved at hele familien kan høre på musikk i stua. Det at Canal Digital nå lanserer Wimp på PVR-dekoderen gjør at det blir enda lettere å bruke Wimp. I tillegg får de en veldig spennende brukeropplevelse med det redaksjonelle innholdet til Wimp med anbefalinger og tips fra redaksjonen direkte på TV-skjermen, sier Per Einar Dybvik i Wimp.

annonse