Nyhet

Hils på Samsung Galaxy R

Koreanerne kommer med en rimeligere utgave av flaggskipet sitt.

Samsung skal nå ha avslørt lillebroren til deres toppmodell Samsung Galaxy S2. Denne gikk lenge under navnet Galaxy Z, men nå ser det ut til at navnet er endret til Galaxy R.

4,2 tommer

Rent designmessig skiller det svært lite mellom Galaxy R og Galaxy S2. De største forskjellene er at Galaxy R er en millimeter tykkere og veier 15 gram mer. Det var lenge spekulert i om denne telefonen også skulle ha 4,3 tommers skjerm, men det viser seg nå at den faktisk kommer med skjerm på 4,2 tommer.

Oppløsningen er dog den samme, men skjermen er ikke av typen Super AMOLED Plus slik som hos storebroren. Samsung har valgt å bruke Super Clear LCD-teknologi i stedet, noe som ikke gir den samme imponerende kontrasten som vi kjenner fra toppmodellen, men denne teknologien brukes fortsatt i flere av dagens dyrere telefoner.

Gingerbread og tokjerneprosessor

Grunnen til at de har kuttet ut Super AMOLED Plus her kommer nok av de vil holde kostnadene nede. Nå det kommer til kraft kommer Galaxy R med en Nvidia Tegra 2 1 GHz tokjerneprosessor, samt en grafikkprosessor fra GeForce. Det kommer altså til å være nok av slagkraft i denne telefonen også.

Når det kommer til operativsystemet er det selvsagt Android det går i, og det da siste versjon som er 2.3 med tilnavnet Gingerbread som vi vil finne i Galaxy R. Telefonen skal også komme med 8 GB lagringskapasitet med mulighet for å sette inn minnekort helt opp til 32 GB hvis du trenger mer lagringsplass.

Full-HD

Kameraet er på 5 megapiksler og kommer med autofokus og LED-lys. Det vil også være et 1,3 megapikslers frontkamera for blant annet videosamtaler.

Telefonen skal også kun utelukkende ta opp film i HD-kvalitet. Når det kommer til å se film på Galaxy R gir telefonen deg mulighet til å se film i 1080p HD-kvalitet, altså full-HD. Den skal også støtte filmformater som DivX, MP4 og WMV.

Prismessig er det ikke kommet noe offisielt ennå, men vi kan forvente oss at den legger seg på omlag 3000 kroner. Det forventes at Galaxy R når det europeiske markedet i løp av august og kan bli en spennende utfordrer i denne svært konkurransesterke mobilklassen.

(Kilde: geeksailor.com)

Les også
Rimelig tokjerne fra Samsung
Les også
Er dette fremtidens Samsung Galaxy?
Les også
Tar Samsung igjen Apple?
Les også
Samsung Galaxy 3D før jul?
Les også
Android 2.3 kan lastes ned til Galaxy Tab
Les også
Samsung Galaxy Q med 5,3 tommer?
Les også
HTC tapte første runde mot Apple
Les også
Galaxy S II med Windows Phone 7?
Les også
Samsung Galaxy S II setter salgsrekord
Les også
Samsung Galaxy Pro lansert
annonse