Tek.no

Nyhet

Itunes-svindel øker

Arsæll Benediktsson
17 Nov 2010 09:31

Flere brukere av Itunes fra Apple er i stadig økende grad blitt utsatt for innbrudd/identitetstyveri i deres Itunes-konto, og frastjålet penger.

Svindlerne tar over kontoer og tapper dem for penger. Det er som regel Paypal som tar seg av selve betalingen – berørte brukere skal ha tatt kontakt med Paypal, og de skal ha fått tilbakebetalt det tapte beløpet. Slike svindelforsøk har pågått siden begynnelsen av 2009, men problemet ser ut til å være økende, spesielt har angrepene økt siden juni 2010.

Det ble i august 2010 rapportert om et alvorlig sikkerhetshull i Itunes forbindelse til Paypal, noe svindlere skal ha klart å utnytte. Et stort antall Itunes-kontoer ble da utsatt for innbrudd, og mange brukere ble frastjålet stor pengebeløp. Både Apple og Paypal kom etter hvert med en uttalelse i forbindelse med denne saken, og begge selskapene mener deres system ikke er blitt utsatt for angrep.

En talskvinne fra Paypal mener i dag problemet ligger på Itunes side, men Apple nekter for at Itunes sliter med et sikkerhetshull, og har derfor ikke tenkt å gjøre mer i denne konkrete saken, men sier på et generelt grunnlag at Apple jobber kontinuerlig med å øke sikkerheten i Itunes. I stedet oppfordrer Apple Itunes brukere til å umiddelbart bytte sine passord. Apple mener kunden selv må ta kontakt med sine bank eller kredittkortselskap, dersom de blir utsatt for svindel.

Det er ofte uklart hvordan svindlerne klarer å ta over en konto, men Apple mener det kan skje via phishing, det vil si at en bruker får en falsk e-post, og på den måten får svindleren tak i brukernavn og passord.

(Kilde: Computerworld, Techcrunch)

Les også
Apple hever lydkvaliteten i iTunes
Les også
Stor oppdatering av iTunes
Les også
Virus spres via reklame
Les også
Quicktime trues
Les også
Bli kvitt skadeprogrammene
Les også
Reader fortsatt usikker
Les også
Lappesaker for Adobe Reader
Les også
Facebook-konti "avslørt"
Les også
Sikker surfing fra Dell
Les også
Beskyttelse mot farlige nettsider
Les også
Ny phishingmetode utnytter faner
annonse

Les også