Her er Corsairs nye kabinetter

Lanserte to rimelige modeller på CES, vi tok en kikk.

Hardware.no/Las Vegas: Corsair kunne på årets CES-messe vise frem to helt nye kabinetter. Det ene var den stilrene Obsidian 550D som kommer med støydemping på alle kanter, mens den andre er en mer økonomisk variant kalt Carbide 300R.

Kabinett-eventyret til Corsair startet med den stilrene kjempen Obsidian 800D, men har den siste tiden også kommet med mer spenstige design slik som Graphite 600T. Nå ser det ut til at de har beveget seg mer tilbake til tidligere trender.

Obsidian 550D kommer med støydemping på alle kanter.
Fronten er vinklet for å lede lyden vekk fra brukeren
Sidedørene kan enkelt frigjøres med ett trykk
Carbide 3o0R
Innsiden til 300R

Støydempet på alle kanter

Med Obsidian 500D ønsker Corsair å appellere til de som vil ha en mer stillegående maskin, uten at det nødvendigvis skal gå så mye utover kjøleegenskapene.

550D har nemlig støydempende matter på alle kanter. Det følger også med deksler du kan sette over viftehullene du ikke bruker, og på den måten sørge for at lyden holdes inne i kabinettet.

– På fremsiden står det to vifter som suger luften inn. For å skyve støyen fra disse vekk fra brukeren, har vi vinklet inntakshullene bakover slik at støyet også går den veien, forteller Robert Pearce, senior teknisk markedsspesialist hos Corsair.

Kabinettet har videre plass til hele ti vifter om du føler for det. Det svelger ATX-hovedkort og opp mot seks harddisker eller SSD-er. Gjennomføringshull for vannkjøling er på plass i bakkant, sammen med hele åtte ekspansjonsspor.

Videre noterer vi oss at sidedørene kan frigjøres ved hjelp av et enkel knapp på kabinettets bakside. Kabinettet er ellers sortfarget og er i stor grad konstruert av børstet aluminium.

Obsidian 550D kommer på markedet allerede i februar. Prisen er satt til 159 USD, eller i overkant av 1000 norske kroner.

Lavere pris, færre detaljer

Om det blir for mye for deg, har de også sluppet en noe mer rimelig variant – Carbide 300R. Her er enkelte småting strippet vekk for å presse prisen ned, uten at det skal ha blitt gjort de helt store kompromissene på kjøleegenskapene, blir vi fortalt.

Dette er et mellomstort tårnkabinett laget av plast og stål, med plass til ATX-hovedkort med syv tilhørende ekspansjonsspor. Det er rom for vannkjøling, men det er noe mindre plass bak hovedkortbrettet til å rydde unna kabler enn det er i Obsidian-serien.

Videre følger det ikke med små detaljer som gummierte kanter til gjennomføringshullene i hovedkortbrettet. Kabinettet har ellers plass til fire harddisker eller SSD-er, men her er det rom for utvidelser.

– Det følger bare med én ramme for harddisker for å gjøre plass til lengre skjermkort. Men om kunden ønsker, kan dette kjøpes i ettertid fra oss. Det samme gjelder gummikanter til gjennomføringshullene. Vi leverer uten for å kunne selge kabinettet til en lavere pris, så får kunden selv eventuelt kjøpe slikt i ettertid.

Ellers har Corsair fått på plass USB 3.0 i front av kabinettet, sammen med to lydtilkoblinger.

Carbide 300R kommer også på markedet allerede i februar, med en foreslått markedspris på 89 USD. Det kan bety rundt 600 kroner her til lands.

Les også
Dette er skikkelig ekstremkjøling
Les også
Yoga kan vris hele veien rundt
Les også
Slik ser vinduer ut i framtiden
annonse