Til hovedinnhold

Si hallo til Spotify Apps

Spotifys store nyhet er sluppet.

I løpet av den siste tiden har det vært kjent at Spotify skulle slippe en "stor" nyhet i dag, og nå er katta ute av sekken: Det svenske selskapet lanserer Spotify Apps – applikasjoner som skal hjelpe brukerne med nye måter å finne frem til musikk på.

Spotify Apps vil bestå av en rekke applikasjoner, det vil si små programmer, som kommer til å bli integrert i Spotifys brukergrensesnitt. Hver app skal gi deg en musikkopplevelse som er mest mulig skreddersydd dine behov og ønsker.

Musikk til humøret

Blant det man kan vente seg, er for eksempel apper fra noen av de mest kjente musikkmagasinene og anmelderne på Internett. Da kan man for eksempel få musikkanbefalinger rett i Spotify fra Pitchfork, Rolling Stone eller The Guardian – eller fra tjenester som Last.fm.

Av andre apper man kan bryne seg på er TuneWiki – som bidrar med synkroniserte sangtekster rett i Spotify mens du spiller av en låt, eller MoodAgent – der man får spilt av musikk etter humør.

En annen app er Songkick – som finner ut om en av artistene i musikkbiblioteket ditt spiller live i nærheten av deg i tiden fremover. Deretter skal man kunne kjøpe billetter ved hjelp av noen få klikk.

App Finder

Man tilføyer apper via et kommende område på venstremenyen i Spotify-programmet ved navn "Apps". Når man klikker på dette området aktiverer man App Finder, som man kan søke etter og installere apper med.

Spotify har ikke gitt beskjed om når vi kan vente oss å ta i bruk de nye appene, men det blir sannsynligvis i den aller nærmeste fremtid.

Les mer om Spotify Apps på den offisielle nettsiden.

Ta også en titt på Spotifys videosnutt om Spotify Apps på YouTube:

(Kilde: Spotify)

annonse