Til hovedinnhold

Denne roboten vasker vinduene for deg

Robotstøvsugere får nå følge av vindusvaskerstøvsugere.

Ecovacs

De fleste er sikkert kjent med at det finnes hendige, små roboter som støvsuger gulvet. Nå kommer den naturlige oppfølgeren – nemlig roboten som kan vaske vinduer.

Vindusvask er et tiltak som de fleste antakelig utsetter i det lengste, men dette kan det nå bli en slutt på. Winbot 7 fra selskapet Ecovacs kan klamre seg fast til vinduet og vaske i vei, noe som er spesielt hendig for de som bor i høyden og er redde for å risikere liv og lemmer.

Grundig vask

Den renslige roboten benytter seg av et dobbelt sugesystem slik at den kan feste seg til loddrette overflater som Spider-Man.

Når Winbot først har kommet seg ut på glasset, kartlegger den området som skal vaskes. Deretter setter roboten i gang med rengjøring i tre steg. Den beveger seg rundt med en fuktig pute, fulgt av en nal og til slutt en tørkeklut.

Dermed skal vinduet ha blitt skinnende rent, nesten uten at du har behøvd å løfte en finger. Den eneste haken er at du må flytte roboten manuelt mellom hvert vindu, i motsetning til ordinære robotstøvsugere som vanligvis kan forflytte seg gjennom store deler av hjemmet på egen hånd.

Kommer til sommeren

Til tross for navnet, er Winbot 7 den første vaskeroboten i rekken. Den blir tilgjengelig fra og med i sommer verden rundt, til en pris på mellom 1700 og 2300 kroner.

Vi er på Facebook!

Sjekk ut Winbot i videoen nedenfor:

(Kilde: The Verge)

annonse