Til hovedinnhold

Få drinker av personlig robotbartender

Roboter gjør mer og mer nytte for seg.

The Inebriator, YouTube

Både frisører og strippere blir «snart» utkonkurrert av roboter, og nå er det bartendernes tur. Mens bartendere fort kan blande inn litt lite (eller for mye, alt ettersom) alkohol i din foretrukne drink, holder roboter seg til en perfekt oppskrift hver gang.

Ved hjelp av en såkalt Arduino-mikrokontroller, mye tid og en god dose kreativitet, har folkene bak The Inebriator skapt en velfungerende robotbartender, som blander inn korrekte mengder med ulike ingredienser i drinken du har beordret.

Enkelt komplisert

Oppsettet er temmelig enkelt: Spritflasker henger opp ned og er klare til å helle i den ønskede væsken. Når du bestiller en drink, flytter roboten et glass horisontalt mellom flaskene, som deretter heller i riktige mengder. Som et ekstra pluss endrer fargene på lyset seg hver gang en ny ingrediens blir kastet inn i miksen.

Prosjektet tar altså i bruk Arduino-brettet, som er en slags billig datamaskin og prosessor, i likhet med den billige mini-PC-en Raspberry Pi. Arduino gjør folk i stand til å pusle med morsomme elektroniske ting, slik som The Inebriator.

Likevel ser det ikke ut som at det var en enkel oppgave å få i stand roboten. Blant komponentene for å lage den maskinelle bartenderen, var for eksempel en liten Hitachi-LCD-skjerm, skrittmotor, RFID-sensor og diverse lysdioder.

Forslagene renner inn

Skaperne bak The Inebriator jobber nå med en ny versjon som blant annet skal skjule ledningene som befinner seg bak maskinen. I tillegg tar de åpent imot forslag. Blant ideene som har trillet inn er et CO2-system som gir drinkene litt ekstra futt og et slags ristesystem som gjør roboten i stand til å riste drinkene.

Det er ukjent om The Inebriator noensinne vil se dagens lys rent kommersielt sett, eller om skaperne vil frigi en bruksanvisning for hvordan man selv kan lage noe lignende til å ha i hjemmet.

Se den tørstframbringende roboten i aksjon på YouTube:

(Kilde: The Inebriator)

annonse