Nyhet

Google jobber med "passord-piller"

Spis en pille, og hele kroppen kan bli brukt til autentisering.

Å huske passord for hver eneste nettside og dings du eier er noe herk. Derfor har Google-eide Motorola nå satt igang et par spennende prosjekter for å gjøre passordet en del av deg, og ikke noe du må huske til enhver tid.

Den tidligere DARPA-sjefen Regina Dugan viste stolt frem to ulike dingser selskapet jobber med på All Things Digital-konferansen.

  • Den første nye måten Motorola ser for at vi skal autorisere oss i framtiden er med det de selv kaller elektroniske tatoveringer, eller "biostempler". Tatoveringen har et par kretser og en antenne, og Google ser for seg at dette skal etter hvert kunne brukes som et alternativ til dagens vanlige passord.
  • Den andre metoden kommer i form av en pille du svelger. Pillen er laget av Motorola i samarbeid med selskapet Proteus Digital Health, og er ment å svelges av brukeren. Pillen bruker magesyren til å produsere et 18-bits signal, som i praksis vil gjøre hele kroppen din til en vandrende autoriseringsbrikke.

— Dette er ikke noe som kommer til å dukke opp på markedet med det første, men det viser hvor vågale vi er i Motorola, forteller Dugal.

Både hun og Motorola-sjefen Dennis Woodside legger også vekt på at dette vil være helt frivillige måter å huske passordene dine på, og ingen vil være nødt til å spise digitale piller hvis de ikke vil.

Vi har allerede mange avanserte piller i dag:
Denne pillen lar deg filme deg selv fra innsiden »

(Kilde: The Next Web)

Les også
Motorola bekrefter ny toppmodell
Les også
– Kraftigere Google Nexus 7 lanseres neste uke
Les også
Nå kan du ta legesjekken med mobilen
Les også
Nå skal Motorola-mobilene bli "kule"
annonse