Tek.no

Nyhet

Ny tjeneste sporer deg på Instagram

Sekunder etter bildet er tatt, kan du dukke opp på Google-kartet.

The Beat
3 Jan 2013 09:31

Den populære bildetjenesten Instagram har mye å stri med for tiden. For bare et par uker siden måtte de trekke tilbake de nye brukervilkårene sine, og hele høsten har vært farget av deres kamp mot nakenbilder og "skitne" stikkord.

Skremmende nøyaktig

Nå kan det Facebookeide selskapet få nok en hodepine, takket være en ny tjeneste kalt The Beat. Tjenesten er laget av Rutgers Sosial Media Information Labs, og kobler sammen geotaggede bilder lastet opp på Instagram med Google Maps-funksjonen Street View. Resultatet er en skremmende nøyaktig lokasjonstjeneste, som forteller deg akkurat hvor et bilde blir tatt, og lar deg vri rundt kameraet, slik at du kan speide rundt i hele området.

Ved å gå inn på nettsiden får du servert en konstant rotasjon av nye bilder som blir lastet opp, og deres plassering i verden. Vips dukker det opp en jente i Norge på joggetur, eller en kvinne i Brasil som ligger på stranden og soler seg.

Du kan også spesifisere hva slags bilder du er ute etter ved å skrive inn stikkord i søkefeltet øverst. Instagram har for lengst forbydd de mest åpenbare forbryterne som "#sex" og "#naked", men søker du for eksempel på "Norway" får du gjerne opp litt mer nærliggende bilder.

Les også: Instagram sliter med nakenbilder

Helt lovlig

Tjenesten benytter seg av Instagrams egne utviklerverktøy for å finne lokasjonsdataen til bildene. Så fort GPS-dataen er hentet ut er det en smal sak å koble det opp mot Googles karttjeneste, som har støtte for både adresser og GPS-koordinater. Ettersom bildene som blir vist er huket av som offentlige på Instagram, er det tilsynelatende en helt lovlig tjeneste.

Det kan imidlertid være en påminner til deg som ukritisk legger ut bilder på Instagram. Husk at ting du legger ut på nettet fort kan havne på feil sted, og med mindre du er helt klar over hvem som kan se bildet ditt, kan det plutselig havne på et nettsted som The Beat.

Prøv tjenesten selv

(Kilde: Gizmodo)

Les også
– Kart og kompass forvitrer
Les også
Monsterkamera ser deg fra 5 kilometer oppe i lufta
Les også
Nakentrend tar av på Facebook
Les også
Kle på deg et actionkamera
Les også
Spinnvill GPS-feil sendte kvinne tvers gjennom Europa
Les også
Har du Live Messenger må du bytte nå
Les også
Hittil tøffeste kompaktkamera
Les også
Helomvendig fra Instagram
Les også
10 tips for bedre bilder fra julebordet
Les også
Instagram sliter med nakenbilder
annonse

Les også