Nyhet

– Er vi nyttige idioter?

Apple vet hvor god PR det er med køer utenfor butikkene.

(London/Amobil.no): Det er stille før stormen utenfor Apple Store i Regent Street. Ved 18-tiden lokal tid, har bare et tyvetalls personer plassert seg i kø for å være blant de første som får en iPhone 5.

Men utover kvelden og natten skal parken på Hanover Square fylles opp med trosfeller som fremdeles ser Apple som det eneste saliggjørende, til tross for at Steve Jobs ikke lenger er blant oss.

Hva står vi i kø for?

Fra køen i Hanover Street. Campingstoler og solsenger er et vanlig syn natten til salgsstart for iPhone.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er noe spesielt med disse lanseringene. Selv om iPhone 4S ikke var noen revolusjon, stod hundrevis av mennesker i kø hele natten for å få kjøpt telefonen. Nå kjenner vi detaljene rundt iPhone 5, og heller ikke denne modellen kan beskrives som særlig banebrytende. Strengt tatt er den bare banebrytende på ett område - den er verdens tynneste, største og raskeste iPhone. Sammenliknet med toppmodellene fra Samsung, HTC, LG, Sony og Motorola, er iPhone 5 slett ikke så spesiell. Faktisk har den mindre skjerm enn konkurrentene har på sine toppmodeller.

Det med skjermen er for øvrig et kapittel for seg. Apples store far, Steve Jobs, bedyret at 3,5 tommer var grensen for hvor stor en mobiltelefon kunne være og fremdeles bli betjent med en hånd. Den nye sjefen i selskapet, Tim Cook, har antakelig større hender enn Jobs hadde. Enten det, eller han har sett at mange faktisk dropper iPhone til fordel for mobiler med stadig større skjermer.

Utnytter hypen

De legger i alle fall ikke skjul på hvorfor de er her. Denne karen er med i en gruppe som oppsøker folkeansamlinger for å få oppmerksomhet rundt helt andre saker.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Men disiplene som har benket seg ned utenfor Apple Store i Regent Street er antakelig ikke så opptatt av meningsforskjellene mellom Jobs og Cook. De er mest opptatt av plassen sin i køen, og ikke minst oppmerksomheten de får fra de forbipasserende i den travle handlegaten. Flere av dem er antakelig ikke særlig interessert i iPhone i det hele tatt, men stiller opp av helt andre grunner. De selger plassen sin i køen , angivelig for å gi inntekten til veldedige formål.

Og det er ikke bare de forbipasserende som retter oppmerksomheten mot fortauscamperne. Et kobbel av jourmalister har også vært innom for å bringe historiene deres ut til sine lesere.

Vi er med på leken

Jo da, vi er her vi også. Vi knipser også bilder, og vi har også hørt på de proffe køståernes historier som handler om alt annet enn iPhone 5. Det er ikke det at vi ikke er opptatt av kvinners kår. Men vi er i London for å hente hjem en mobiltelefon så vi rekker å teste den innen den kommer i salg i Norge.

Hadde Apple ønsket å vise miljøengasjement, kunne de sørget for å sende ut testeksemplarer i god tid. Da slapp vi å bestille flybilletter til nærmeste utsalgssted.

Foreløpig er det ingen ting som tyder på at denne parken i løpet av natten vil huse hundrevis av iPhone 5-kjøpere.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Trass

Men nå er vi her, som nyttige idioter og levende reklameplakater for Apple. VI har til og med betalt for å komme oss hit. Så om noen ringer meg, trekker jeg frem en Galaxy S III, HTC One X, eller LG Optimus 4X HD. Ikke fordi jeg ikke har en iPhone 4S også, men det er grenser for hvor langt Apple skal få dra PR-stuntet sitt. Når det blir skikkelig mørkt ute, skal jeg korte ventetiden med å se film fra Samsung Galaxy Beam projisert på den hvite murveggen i Hannover Street, bare på trass. - Prøv det med iPhonen din, du!

I løpet av kvelden skal disse gjerdene sørge for å holde køen på plass både i parken på Hanover Square og hele veien frem til Apple Store i Regent Street.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

PS:

I går slapp toppsjefen i Microsoft, Steve Ballmer, nyheten om at de velger HTC fremfor Nokia som strategisk partner for lanseringen av Windows Phone 8. Hvor mange fikk med seg det?

Samtidig slapp HTC to mobiltelefoner som skal være Microsofts signaturmobiler. Hvor er køen?

Les også
– Ikke større skjermer fra Apple denne gangen
Les også
Stod i iPhone-kø i 15 timer
annonse