Til hovedinnhold

Spotify får stor overhaling

Omfattende endringer, og nye band blir tatt inn i varmen.

Et av de store ankepunktene mot Spotify har vært mangelen på store artister som The Beatles, Pink Floyd og Metallica. Nå kan fansen til sistnevnte rope ut i glede, ettersom det populære thrash-metal-bandet endelig har ankommet musikktjenesten.

På en pressekonferanse i New York i går kunne Spotify stolt kunngjøre nyheten, sammen med en rekke nye funksjoner som skal dukke opp i tiden framover.

Begraver stridsøksa

Sean Parker og Lars Ulrich under arrangementet.Foto: Spotify

Konferansen fikk selskap av selveste Lars Ulrich fra Metallica og Sean Parker – best kjent som grunnleggeren av fildelingstjenesten Napster. Parker sitter nå i styret til Spotify.

Trommeslageren Lars Ulrich og Metallica har markert seg som en av de største motstanderne mot fildeling, og var frontfigurene i kampen mot Napster og Sean Parker på begynnelsen av 00-tallet.

Nå er stridsøksa definitivt begravd, og dette ble markert ved at Parker og Ulrich omfavnet hverandre på scenen. Du finner nå alle albumene til Metallica på Spotify.

Omfattende endringer

Daniel Ek under pressekonferansen i går.Foto: Spotify

Dette var ikke den eneste nyheten på arrangementet i går. Det svenske selskapet presenterte flere omfattende endringer, og dette dreier seg om nye måter å dele musikken på og å knytte tettere bånd mellom artister og fans.

Du får nå muligheten til å blant annet følge venner, kjendiser og artister, samt nye måter å oppdage og bli anbefalt musikk på.

– Brukerne sier at de ikke vet hva de skal høre på, og artistene forteller oss at de vil komme i tettere kontakt med fansen. Så vi har laget en ny og personlig måte å finne bra musikk på, fortalte Spotify-sjef Daniel Ek under pressekonferansen.

Følg dine favoritter

«Follow»-funksjonen lar deg motta oppdateringer og lignende fra artister og venner.Foto: Spotify

Den ene nye funksjonen heter «Follow». Som navnet antyder, lar funksjonen deg følge artister for å motta oppdateringer, anbefalinger, nyheter og lignende.

Dette kan du også gjøre med dine venner, og med kjendiser og annen media som den amerikanske presidenten, Barack Obama, eller NRK P3.

Hensikten er at venner og såkalte «trendsettere» som du liker kan komme med musikkanbefalinger, og at dine favorittartister kan dele tips og så videre.

Blant de som foreløpig er med på denne funksjonen finner vi Metallica, David Guetta, Dagbladet, Justin Bieber, Vinni, Sirkus Eliassen, Madcon, Paul McCartney, Katy Perry og Donkeyboy.

Nytt oppdagelsesverktøy

«Discover»-fanen er en av nyhetene. Her ser vi forøvrig nettleserversjonen av Spotify.Foto: Spotify

Den andre nye funksjonen har fått navnet «Discover». Denne tjenesten skal forsøke å komme med mest mulig relevante anbefalinger til deg, basert på det du lytter på.

Discover-fanen vil blant annet inneholde nye utgivelser fra artister du følger, all musikken og spillelistene som deles av de du følger, og anbefalinger av musikk, anmeldelser og konserter – basert på din lyttehistorikk.

Andre endringer

Flere andre oppdateringer er også på vei. En av disse er «Audio Preview», som lar deg teste ut ny musikk uten å gå bort fra låta du allerede spiller av. Her kan du legge til det du eventuelt liker i lyttekøen eller spille det av umiddelbart.

En annen nyttig oppdatering er mobil autovarsling for artister du følger. Når et nytt album eller en ny singel dukker opp på Spotify, skal du altså kunne motta et varsel på smarttelefonen.

Andre småoppdateringer inkluderer mer personlige profilsider, ny design på artistsider og en bedre sammensatt sosialfeed.

Oppdateringene blir rullet ut i løpet av de neste ukene, og gjelder Spotify-utgaver for både skrivebordet, mobilen og andre plattformer.

Se mer om Spotify-endringene i videoen nedenfor:

Du kan også se hele pressekonferansen her:

(Kilde: Pressemelding)

annonse