Tek.no

Nyhet PATENTSTRIDEN:

Krever importforbud på iPhone

Samsung vil stoppe innføringen av iPhone til USA.

30 Juni 2011 13:18

Samsung og Apple er godt i gang med å saksøke hverandre over patenter i flere land. Nå har førstnevnte klaget inn motparten til U.S International Trade Commision (ITC), med krav om at all import av iPhone, iPad og iPod til USA blokkeres. Årsaken skal være brudd på fem av Samsungs patentrettigheter.

Om ikke søksmålene mellom de to aktørene som allerede er i gang var alvorlige nok, kan dette få dramatiske konsekvenser for Apple hvis Samsung får medhold i klagen. ITC har nemlig myndighet til å sette en effektiv stopper for importen av produkter som bryter med amerikanske patenter, ifølge Bloomberg.

- Hver av de nevnte patentene er viktig for Samsungs suksess i den svært så konkurranseutsatte mobilindustrien, ved å sørge for at Samsungs funksjoner forblir høyst attraktive for forbrukere, heter det i Samsungs klage til ITC.

Hvis ITC bestemmer seg for å behandle klagen, vil en avgjørelse falle om 15 til 18 måneder. Med andre ord kan denne avgjørelsen komme langt raskere enn en eventuell dom i

Bitter strid

Striden mellom de to kamphanene startet med ordinære søksmål, noe som ikke er uvanlig "over dammen". Apple, som startet ballet, hevder at Samsung har plagiert deres design i sin Galaxy-serie - men så svarte Samsung med at iPhones originaldesign var en kopi av en av deres tidligere modeller. Samsung har dessuten produsert chipset for Apple, og mener at sistnevnte har nyttegjort deres teknologi på andre bruksområder.

Apple skal angivelig ha ønsket å kutte ut Samsung helt i produksjonen av deres produkter, og heller velge Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) til å produsere sine prosessorer. En slik avtale har imidlertid ikke blitt klar foreløpig.

Tror du det er sannsynlig at ITC blokkerer iPhone fra det amerikanske markedet? Diskuter i forumet.

LES OGSÅ: Apple saksøker Samsung for plagiat

Les også
Apple ble stanset i Tokyo
Les også
– Samsung eier iPhone-antennen
Les også
Apple vil forby salg av Galaxy S II
Les også
Apple forbyr Galaxy Tab 10.1
Les også
Apple må betale Nokia
Les også
Apple saksøker Samsung for plagiat
annonse