Til hovedinnhold

Ny monster-TV fra Sharp

80 tommer stor TV på vei til Europa.

I vår ga Sharp ut et 70 tommer stort LCD-beist, og nå vil de overgå seg selv ved å lansere en LED-LCD-TV på hele 80 tommer.

Det amerikanske navnet på TV-en er Aquos LC-80LE632U, og den føyer seg inn i rekken av stadig større TV-er som blir produsert på Sharps LCD-fabrikker.

Ikke 3D

TV-en har en oppløsning på Full HD 1080p, og byr blant annet på bakbelyst LED, noe som skal sikre en jevnere fordeling av lyset. Lokal dimming – der man styrer lys i soner – er ikke med på lasten. Det er heller ikke muligheter for stereoskopisk 3D.

Oppdateringsfrekvensen er på 100 Hz, mens det dynamiske kontrastforholdet er på 6 000 000:1. Smart TV-funksjoner følger med, og gir adgang til tjenester som for eksempel Netflix, CinemaNow og Vudu.

Videre får man nettilgang via innebygde WiFi-funksjoner, og det vil også følge med USB-innganger hvor man kan vise bilder og spille av musikk og HD-video på den enorme skjermen.

Pris og tilgjengelighet

Sharps 80 tommer-TV blir sluppet på det amerikanske markedet i starten av oktober, til en veiledende pris på 5499 dollar – noe som tilsvarer 31 500 kroner.

TV-en skal også komme til Europa etter hvert, sannsynligvis i løpet av 2012. Prisnivået vil ligge på rundt 41 000 kroner eller mer her til lands.

(Kilde: Pressemelding)

annonse