Tek.no

Nyhet

Har Sony en overraskelse på lur?

I følge ryktene kommer det et lystterkt entusiastkamera i morgen.

Photo: Istockphoto
Paal Harald Mork-Knutsen
5 Juni 2012 15:42

Slipper Sony et nytt entusiastkamera i kompaktklassen i morgen? Det kan se slik ut om man tror på ryktene som sprer seg på nettet.

Blant annet fotonettstedet photorumors.com presenterer både informasjon og bilder av det som visstnok skal være et nytt kompaktkamera fra Sony. I følge denne kilden skal det nye kameraet med navnet Cybershot DSC-RX100 ha en større bildebrikke enn det man vanligvis finner i slike kameramodeller, og som er like stort som Nikons CX-format. Dette er formatet man finner i Nikons 1-serie, som måler 13,20 x 8,80 mm. Til sammenligning er en fullformatsbrikke 36 mm x 24 mm, så denne bildebrikken vil gi en cropfaktor på 2,7 i forhold til en fullformatsbrikke.

Les også: TEST: Nikon 1 V1

Bildebrikken skal være av typen Exmor CMOS og ha en oppløsning på 20,2 megapiksler. Kameraet vil ha en 7,6 cm (3 tommer) LCD-skjerm med en oppløsning på 1 229 000 bildepunkter, i 4:3 format. Objektivet vil ha en brennvidde som strekker seg fra 30 mm på vidvinkel til 108 mm omregnet til 35 mm format, om man fotograferer i 4:3. Vil man heller fotografere i 16:9-format vil objektivet tilsvare 29 -105 mm omregnet til 35 mm format.

I følge ryktene vil objektivet være relativt lyssterkt, og ha største blender F1.8 på vidvinkel. På full tele vil objektivet ha en blender på F4.9, noe som også er ganske bra på en slik brennvidde. ISO-verdiene vil strekke seg fra 125 til 6400, som kan utvides nedover til ISO 80 og IS100, og oppover til 25 600.

Ettersom dette kameraet retter seg mot entusiastbrukeren kan man fotografere i JPEG eller RAW-format. Kameraet har også en videofunksjon, og skal i følge ryktene ta opp film i fullHD med inntil 60 progressive bilder i sekundet. photorumors.com skriver også at kameraet skal kunne ta 330 bilder per ladning, ha en skuddtakt på inntil 10 bilder per sekund og at kameraet med batteri og minnekort (Memory Stick Duo) skal veie 240 gram.

Les også: TEST: Sony NEX-7

Om det er hold i disse ryktene vil man kanskje få svar på i morgen, men om informasjonen som man kan finne på nettet er korrekt er det et meget spennende kamera Sony vil presentere. Det er iallefall mye som kan tyde på at denne informasjonen er troverdig da det er mange detaljer som har blitt avslørt og bildene ser autentiske ut. Så får vi se i morgen hvem som har rett, og hvem som har tatt feil.

Kilde: www.photorumors.com

Les også: TEST: Canon Powershot S100

Les også: TEST: Panasonic Lumix DMC-ZX1

annonse