Til hovedinnhold

– Steve Jobs hadde aldri godkjent det

Tidligere Apple-ansatt klager på Apple TVs nye grensesnitt.

Den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs ville ikke ha likt det nye grensesnittet til Apple TV, skal vi tro en tidligere Apple-ansatt, Michael Morgolis:

– Nå er det ikke lenger noen som kan sette ned foten når en dårlig design blir foreslått.

Sa nei for fem år siden

Det nye grensesnittet til Apple TV benytter seg av store, fargede ikoner, ikke ulikt det vi kjenner fra Apples telefoner og nettbrett. Ifølge Morgolis ble imidlertid dette foreslått for Apple TV for fem år siden, men ble stoppet da Steve Jobs ikke likte det.

Steve Jobs var kjent for å ha en finger med i nesten hver eneste store designavgjørelse, og han var ikke en nådig dommer. Nå som Tim Cook har tatt over sjefsstolen, er det ingen som har tatt den samme rollen, ifølge Morgolis.

Endelig på egne ben?

Før Steve Jobs forsvant skal han ha sagt til Tim Cook og de andre Apple-ansatte at de ikke måtte tenke "hva hadde Steve gjort", men heller følge sine egne veier.

Hvis Morgolis sin historie er sann kan dette være en av de første større designendringene selskapet har gjort uten Steve Jobs' godkjennelse. Både iPhone 4S og den nye iPad var tross alt svært like forgjengerne sine på utsiden, og operativsystemet iOS fortsatt ser ganske likt ut som det gjorde for et par år siden.

Les også vår test av 2012-utgaven av Apple TV

(Kilde: Cnet)

annonse