Til hovedinnhold

Nå kan du laste ned Windows 10

Her er oppskriften for hvordan du finner frem.

Microsoft

Her om dagen annonserte Microsoft sitt neste store operativsystem, Windows 10. Den største overraskelsen var ikke varselet i seg selv, men snarere valget av navn. Nyeste versjon nå er Windows 8.1, og Microsoft hopper dermed bukk over Windows 9.

Dette er likevel detaljer, og bør ikke fjerne oppmerksomheten fra det som virkelig betyr noe, nemlig hva som ligger bak navnet.

Windows 10 tar meg seg mange elementer fra tidligere operativsystemer som Windows 7 og Windows 8. De mest populære egenskapene blir ivaretatt, samtidig som mindre populære egenskaper blir tonet ned eller fjernet helt.

Blant annet vil vi få se en helt ny versjon av Start-menyen. Denne ble fjernet i Windows 8, men vil nå komme tilbake som en mellomting av den gamle i Windows 7 og dagens flisbelagte «Modern UI».

Du kan teste ut Windows 10 nå

Hvis du brenner etter å prøve ut varene selv, finnes det muligheter. Enten kan du vente helt til offisiell lansering en gang i 2015, eller du kan laste ned en tidlig utgave nå med en gang. Det er to veier du kan få for å skaffe deg en veldig tidlig utgave av Microsoft Windows 10.

Privatpersoner kan bli med i Microsofts Insider Program, og på den måten ordne seg en nedlastning av det nye operativsystemet. Her må du registrere deg, og dette går kjapt og greit ut på at Microsoft gjerne vil fortelle deg at det er en tidlig utgave av programvaren, og at systemkrasj kan forekomme.

Så snart du har lest gjennom vilkårene, alternativt droppet å lese dem, er det bare å klikke seg videre. Dermed får du full tilgang til åtte forskjellige ISO-filer, fordelt på fire språk. I tillegg kan du velge mellom 32- eller 64-bit. 32-bitsutgaven er på 2,93 gigabyte, mens 64-bitsutgaven er på hele 3,8 gigabyte.

En egen registreringsnøkkel er postet sammen med de ulike ISO-filene.

Finnes allerede på TechNet

Er du en bedriftskunde, som ønsker å teste ut programvaren på bedriftens eksisterende oppsett, kan du gå inn via Microsoft TechNet. For å få tilgang til filene, og foreta en nedlastning, må du først logge deg på med Microsoft-brukeren din.

Når det er gjort får du valget mellom å laste ned en 32- eller en 64-bits utgave av operativsystemet, «Windows 10 Technical Preview for Enterprise». Programpakken går ut på dato 15. april 2015.

Det er ikke nødvendig med en egen nøkkel for å installere denne programvaren, og om du skulle få noen problemer under systemgjenopprettingen lister Microsoft opp en egen nøkkel du kan benytte deg av.

Den kjappe måten å installere en ISO-fil på:
Slik installerer du Windows 7 fra USB »

annonse