Denne mobilen skal redde HTC

Lanserte ny toppmodell som skal være best på Design, kamera, brukergrensesnitt og musikk.

Kriserammede HTC lanserte tirsdag ettermiddag sin nye toppmodell, HTC One M8. Dette er en ekstremt viktig lansering for HTC, og mange analytikere tror telefonen kan være et vinn eller forsvinn for selskapet.

Det nye flaggskipet får samme navn som forgjengeren, men HTC bruker betegnelsen M8 for å skille den fra fjorårets modell, M7.

Les mer om telefonen hos Amobil: HTC One (M8) er lansert »

Under presentasjonen trakk HTC frem fire kjerneområder der HTC skal være best: Design, kamera, brukergrensesnitt og musikk. Skjermen er fem tommer stor, og det er gjort mer enn hundre forbedringer i HTCs Sense-grensesnitt. På designsiden har HTC økt andelen metall i telefonen fra 70 prosent i forgjengeren til 90 prosent i den nye modellen.

Peter Frølund i HTC.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

– Vi er pionerer når det gjelder mobilinnovasjon, og vi vil alltid fortsette med å designe og utvikle enheter som overrasker, inspirerer og endrer smarttelefonbransjen. I dag er jeg stolt over å lansere den mest attraktive, intuitive og avanserte telefonen bransjen har sett til dags dato, sier Peter Frølund, sjef for HTC i Norden og Storbritannia.

Tror HTC vil slite

Analytikere Wall Street Journal har snakket med mener imidlertid det vil være vanskelig for HTC å øke markedsandelene sine nå, med stadig hardere konkurranse i smartmobilmarkedet.

– HTCs globale smartmobilmarkedsandel vil antagelig forbli på rundt 2 prosent i år. Forbedringene i den nye flaggskipmodellen er inkrementelle, og selskapets markedsføring er fortsatt svak, sier analytiker Dale Gai i Barclays til Wall Street Journal.

HTC solgte bare 6,4 millioner enheter av den originale HTC One-modellen, ifølge IDC. Til sammenligning solgte konkurrenten Samsung 43,3 millioner Galaxy S4-enheter og Apple 39,5 millioner iPhone 5S. Selv om smartmobilmarkedet som helhet vokste, solgte HTC færre enheter i 2013 enn i 2012, ifølge BBC.

Finansdirektør Chia-Lin Chang i HTC sier til BBC at han håper selskapets markedsandel vil vokse til over 5 prosent innen utgangen av året, og 10 prosent innen tre år. Analytiker Francisco Jeronimo i IDC er skeptisk.

– Uten store finansielle ressurser vil det være vanskelig å markedsføre produktene. Men den ene fordelen de har, er veldig god maskinvare og god design, sier Jeronimo.

Telefonen kommer i salg i Norge fredag 4. april, og vil koste 5 995 kroner.

Les også: – HTC skal bli mobilverdenens Tesla

(Kilder: Wall Street Journal, BBC, pressemelding)

Les også
HTC har løst mørketidsproblemet
Les også
HTC har nytt flaggskip på beddingen
Les også
HTC fortsetter å slite, til tross for sterke produkter
Les også
Apple kjøper antagelig Beats for 3,2 milliarder dollar
Les også
HTC One M8 kan være redningen for HTC
Les også
HTCs toppmodell i billigversjon
Les også
HTC skal bli mobilens Tesla
Les også
HTC vil redde verden
Les også
HTC vil satse mer på billigmobiler
Les også
Spår vekst for Apple i bedriftsmarkedet
annonse