Tek.no

Nyhet

Hackere stjal manuset til den nye James Bond-filmen

Innspillingen av «Spectre» har akkurat startet.

saswell/Shutterstock.com
15 Des 2014 19:00

I slutten av november meldte vi at hackere brøt seg hos filmstudioet Sony Pictures, hvor de angivelig i samarbeid med ansatte både satte datasystemet ut av spill og forsynte seg av både sensitive dokumenter og nye storfilmer som ennå ikke har hatt kinopremiere.

Sony har siden jobbet hardt med å kartlegge omfanget av skadene, og nå melder blant andre The Telegraph at selskapet har oppdaget enda mer opphavsrettslig beskyttet materiale som har kommet på avveie etter hackerangrepet.

Daniel Craig vender tilbake som James Bond i «Spectre» neste år.Foto: Piotr Zajac/Shutterstock.com

Stjal manus til Bond-film

I tillegg til et knippe ferdige spillefilmer skal gjerningspersonene nemlig også ha stukket av med en tidlig versjon av manuskriptet til den neste James Bond-filmen, som har fått navnet «Spectre». Innspillingen av filmen startet denne måneden, og den amerikanske premieredatoen er satt til 6. november neste år.

Rett etter at saken ble kjent meldte noen medier at Sony hadde stanset innspillingen av filmen, men en talsperson for selskapet avkreftet overfor The Telegraph at dette var tilfellet, og at produksjonen av filmen fortsetter som før.

Avisen Sunday Express melder at det i tillegg til manuset også ble stjålet andre dokumenter med notater relatert til manuset. Disse skal blant annet ha inneholdt opplysninger om at studiosjefene var misfornøyde med slutten på filmen, og ba om at manuset måtte skrives om for å gi slutten en mer «overraskende vri».

Ukjente gjerningspersoner

Det er ennå uvisst hvem som stod bak det store angrepet mot Sony, men i meldinger som hackerne etterlot seg hos refererte de til seg selv som «GoP», som visstnok skal være en fortkortelse for «Guardians of Peace».

Sony ble for øvrig også utsatt for et separat angrep mot PlayStation-avdelingen sin, da PlayStation Store gikk ned for telling en stund på mandag forrige uke. Dette angrepet ser ikke ut til å ha fått noen alvorlige konsekvenser, og nettjenesten var funksjonell igjen etter kort tid.

Hackerangrepet mot Sony blir dyre saker: Sikkerhetseksperter tror prislappen kan bli så høy som 700 millioner kroner »

Les også
De spektakulære James Bond-mobilene
Les også
Nå har det kommet klær som skal beskytte mot datatyveri
Les også
Det hvite hus ble hacket
Les også
Dette er lesernes nerdefilmfavoritter
annonse