Tek.no

Nyhet

Nå har syklene også blitt smarte

Kinesisk selskap har dratt sløret av sin «Dubike».

Baidu
1 Des 2014 06:00

Selv om alt kanskje ikke har slått ordentlig rot ennå har «tingenes Internett» ubønnhørlig blitt et viktig satsingsområde for mange, og i tillegg til briller og klokker pusles det nå også med smarte hjem, smarte lyspærer og en rekke andre mer eller mindre intelligente konsepter som skal berike livene våre.

Nå har turen også kommet til sykler, viser det seg. Som nettstedet ZDNet rapporterer har nemlig et kinesisk selskap nå utviklet det som trolig er verdens aller første smartsykkel.

Foto: Baidu

Sensorer og navigasjonsutstyr

Det er Baidu, Kinas svar på Google, som står bak sykkelen. Produktet har fått navnet «Dubike» og er utstyrt med en rekke forskjellige sensorer som registrer blant annet hjerterytme, pedalfrekvens, fart og hvor mye kraft som brukes mot pedalene og mot setet.

I tillegg til dette byr sykkelen også på et slags «dashbord» på styret som kan brukes til navigasjon og til å gi brukeren informasjon om retninger og ruter mens man sykler, og et innebygget GPS-system er også på plass.

Baidu har utviklet et eget operativsystem til smartsykkel-konseptet som også skal kunne legge til rette for andre typer funksjonalitet, som for eksempel å koble sykkelen opp mot sosiale nettverk, uten at detaljene om dette er helt klare.

Slippes i slutten av året

Dubike skal visstnok bli tilgjengelig mot slutten av inneværende år, men formodentlig kun i Kina i første omgang. Det er uvisst om eller når konseptet skal lanseres andre steder i verden, og til hvilken pris. De øvrige, tekniske detaljene er også sparsomme.

Det finnes flere bilder og mer informasjon på produktets hjemmeside, men teksten er dessverre kun på kinesisk. Litt informasjon kan muligens også utvinnes fra introduksjonsvideoen under.

Nå kan det bli fart i produksjon av apper til Apple Watch: Selskapet har nemlig lansert sitt nye utviklerverktøy »

Les også
Denne «smarte» sykkelen kan si ifra når den blir stjålet
Les også
Slipper smartklokke for de stilbevisste
Les også
Smartklokke fra Will.i.am
annonse

Les også