Tek.no

Nyhet

Sonim XP7 kan bli en hit i militæret

Nykommeren skal tåle mer enn noen annen 4G-mobil.

YouTube
28 Nov 2014 13:00

Vi må innrømme at dette ikke har skjedd oss så ofte, men hvis du noen gang blir nødt ta deg på egenhånd inn til fiendens territorium i ulendt terreng – enten i høljregn eller sandstorm – har vi funnet mobilen for deg: Den heter Sonim XP7.

Ifølge GSMArena skal Sonims nykommer være den Android-mobilen med 4G på markedet som tåler aller mest. Du kan bruke den i ferskvann eller saltvann i 30 minutter på to meters dyp, og den tåler å bli utsatt for trykk på inntil ett tonn, og takler temperaturer mellom minus 20 og pluss 55 grader celsius. Den tåler også å falle på betong fra to meters høyde, uavhengig av hvordan den lander.

Nesten som en vanlig smartmobil

Noe lignende har Sonim og andre produsenter av robuste mobiler også laget tidligere, så dette er egentlig ikke noe nytt. Det som er nytt er derimot at denne nye mobilen ellers ligner ganske mye på en vanlig smartmobil i mellomklassen. Den har 4G, kjører Android 4.4 KitKat, 8-megapikselkamera, videoopptak i 1080p (Full-HD). Sonim XP7 har i tilegg et enormt 4800 mAh-batteri som gir deg 1000 timers standby og 40 timers taletid.

De mindre imponerende spesifikasjonene er kanskje at den «bare» har en Qualcomm Snapdragon 400 (1,2 GHz)-prosessor og kun én gigabyte RAM. Lagringskapasiteten er på 16 GB.

Den nye Sonim-mobilen tilbys faktisk via innsamlingstjenesten Indiegogo – det er vel også en nyhet! Der koster den 4000 kroner (pluss moms og frakt til Norge), og blir levert i mars neste år.

De fleste telefoner er ikke lagd for å mistes i bakken:
Slik gikk det da en iPhone 6 fikk møte betonggulvet »

(Kilde: GSM Arena)

annonse

Les også