Tek.no

Nyhet

Dette er årets forumbruker

– Det var på Diskusjon.no ingeniørspiren i meg startet, sier Andreas Sjånes Berg. Vinneren av Årets Bruker og Forumfavoritten 2014 er kåret.

Privat
Kurt Lekanger
21 Jan 2015 13:10

Diskusjon.no er ett av Norges største diskusjonsforum, med rundt 300 000 unike brukere i uken og godt over 1 million sidevisninger per uke. Forumet ble startet helt tilbake i 1998, den gangen som en del av Hardware.no – før det etter hvert ble skilt ut som Diskusjon.no. 17 år senere lever forumet i beste velgående, og det er også forumet som brukes som kommentarsystem til alle artikler på Tek.no, Gamer.no og Teknofil.no.

Vinneren får en Sony PlayStation 4 i 20 års-jubileumsutgave.

På Diskusjon.no kan du ikke bare diskutere artikler vi har publisert på Tek.no, for eksempel innenfor temaene data og mobil, det er også stor aktivitet innenfor en rekke ulike andre temaer – som samfunn, kultur, jobb og utdanning, fritid eller sport og trening.

Uten alle de engasjerte brukerne hadde ikke Diskusjon.no overlevd. Vi bestemte oss derfor før jul for å kåre Årets Bruker på Diskusjon.no for 2014, for å gi litt ekstra oppmerksomhet til de brukerne på forumet som har bidratt mest positivt og vært gode ressurser for andre brukere. I forbindelse med PlayStations 20-årsjubileum sponset Sony en PS4 20th Anniversary Edition som premie til vinneren.

I tillegg lot vi forumbrukerne selv kåre Forumfavoritten 2014 – som du kan lese mer om her. Det var den populære og svært aktive brukeren Simen1 som ble kåret til Forumfavoritten 2014.

Møt Årets Bruker 2014: Andrull

Etter at forumbrukerne hadde kommet med sine nominasjoner gikk en jury gjennom alle forslagene – og vinneren av prisen for Årets Bruker 2014 er nå kåret, og kan vente seg en PlayStation 4 og et årsabonnement på Tek Ekstra.

Brukeren «Andrull» heter egentlig Andreas Sjånes Berg og er en 25 år gammel mann med en bachelor i industriell instrumentering fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Nå jobber han som prosjektingeniør hos Servi Group, en bedrift som leverer hydraulikk til blant annet forsvarsanlegg, vannkraftverk, norsk sokkel og til oljeindustrien ellers i verden. Berg får prisen for sin formidable innsats på forumet – og ikke minst for at han er svært hjelpsom i flere deler av forumet.

– Jeg nominerer Andrull for all den kunnskapen han deler med alle sammen dag inn og dag ut. Enten det er korte og konkrete svar eller litt lengre innlegg som gjerne går litt i dybden. Uten tvil den brukeren her på forumet jeg har lært mest av, skriver en av våre forumbrukere.

Berg forteller selv til Tek.no at han har vært innom Diskusjon.no i rundt 10 år, men at det er først de siste fem årene at han har vært virkelig aktiv.

– Det var omtrent da den tekniske siden av meg virkelig våknet, og da jeg bygget min første PC. Det var blod, tårer og glede, sier Berg.

– Liker å holde meg oppdatert

Berg ser på seg selv som litt eksentrisk, men en åpen person som liker godt å diskutere eller utfordre andres syn og idéer.

Andreas Sjånes Berg og samboeren Anne-Marthe Mellum Fjeld. Foto: Privat

– Hadde det ikke vært for Diskusjon.no hvor jeg kan blåse ut litt, så kunne nok alle de (ikke alltid) fikse ideene gått mine nærmeste venner, kollegaer og min fantastiske samboer Anne-Marthe Mellum Fjeld, på nervene, sier han.

Han forteller at han liker godt å hjelpe til litt på «modde-delen» av forumet, ettersom han selv liker godt å modifisere maskinvare, og liker å presse sine egne grenser og kunnskaper til det ytterste – gjerne gjennom noen ambisiøse og sprø PC-prosjekter. Det var i maskinvaredelen av Diskusjon.no at ingeniørspiren i Berg startet.

- Du får skryt av andre forumbrukere for at du deler kunnskap med andre. Hva er det som motiverer deg til å hjelpe andre forumbrukere og bidra såpass mye som du gjør i forumet?

– Først og fremst så var det nok fordi jeg fikk så mye god hjelp med dataproblemer da jeg trengte det for mange år tilbake, og ønsket å hjelpe andre som var i samme båt som meg. Og skrytet i seg selv er jo en god pådriver for å fortsette, sier Berg.

Han mener det å hjelpe andre også betyr at man ofte selv får god hjelp til å fylle på med kunnskap man mangler selv – siden det jo hender at man blir rettet på av andre brukere når man tar feil.

– Det er alltids noen smartere som kan lære deg noe nytt.

- Hvor mye tid bruker du på Diskusjon.no?

– Altfor mye. Det går nok i alle fall et par timer om dagen. En skikkelig oppdatering av alt nytt på Diskusjon.no får i gang systemet på morgenkvisten. Gjerne mens man tar seg dagens første kaffetår eller sitter på bussen til jobb.

Berg tror tjenester som Diskusjon.no kommer til å bli en stadig viktigere kilde til informasjon og hjelp, spesielt om man klarer å knytte de opp mot andre tjenester – som kommentarer til artikler eller i prissammenligningstjenester.

Vi gratulerer Andreas Sjånes Berg som Årets Bruker 2014!

Gå til Diskusjon.no »

Andreas har tidligere imponert oss:
Er denne hjemmelagde løsningen The Gatherings heftigste maskin? »

annonse

Les også