Tek.no

Nyhet

Se toppmodellen ringe under vann

HzO vil impregnere smarttelefoner med nano-belegg.

15 Nov 2011 11:23

Tusenvis av mobiler blir hvert år ødelagt av fukt. Så fort det er blågrønne flekker på telefonens kontakter eller innmat ryker garantien. Selskapet HzO hevder nå å ha funnet løsningen på problemet.

Frem til i dag har løsningen vært å hindre vannet i å slippe inn i telefonen. HzOs løsning er å nærmest impregnere alle telefonens deler. Dette gjøres med det de kaller en "nano-scale film barrier". Altså en ekstremt tynn film som dekker telefonens komponenter.

Les også: Årets barskeste test av robuste mobiltelefoner

Lanseres i januar

Produktet får offisiell lansering på Consumer Electronics Show, eller CES, som arrangeres i januar. Allerede nå har selskapet demonstrert løsningen.

Demonstrasjonen ble gjort med en fungerende Samsung Galaxy S II. HzO-representanten viser at telefonen er på, før han legger den ned i en skål med vann og ringer til den.

Det samme materialet ble også demonstrert på et visittkort av papir. Kortet var helt tørt da det ble tatt opp av skålen igjen.

Ikke til hjemmebruk?

I første omgang vil produktet være tilgjengelig i impregnerte utgaver av iPod Touch, iPod Shuffle og iPod Nano. Produktene vil selges i begrenset opplag fra selskapet Zagg.

For at tettingen skal fungere må den trenge inn overalt i telefonen. Derfor er det lite sannsynlig at du kan kjøpe stoffet selv, for å gjøre din egen telefon vanntett. Det er mer sannsynlig at løsningen vil dukke opp i ferdige telefoner.

Først i Motorola Droid Razr?

Vi var nylig i Stockholm for å hente testeksemplarer av Motorolas nye toppmodell, Droid Razr. Denne telefonen skal være satt inn med en tynn film som gjør den vannavvisende, både innvendig og utvendig.

Motorola-representanten demonstrerte dette ved å kaste vann på telefonen, før han ristet den tørr igjen.

Under presentasjonen fikk vi ikke vite hva slags stoff telefonen var satt inn med.

Vi vet altså ikke om det er HzO-s vidundermiddel som er på innsiden av Droid Razr. Uansett er det lov å håpe at toppmodellene som selges fremover tåler våte lommer bedre enn dagens heftige mobiler.

(Kilde: phandroid.com)

annonse