Tek.no

Nyhet

Endelig en bærbar terabyte

9 Juni 2011 15:49

Bærbart er bra, i hvert fall så lenge du ikke skal ha med deg hele musikk- og filmsamlingen din overalt. Men på lagringsfronten flytter naturligvis stadig grensene seg, og sist ut er Samsung med sin nylanserte SpinPoint M8. Dette er en 2,5-tommers intern harddisk med kapasitet på en hel terabyte (TB) – klar til å puttes inn i en hvilken som helst bærbar.

Joda – 2,5-tommers disker med kapasitet på en terabyte finnes for så vidt allerede. Problemet er at disse rager høyere enn de 9,5 milimeterne du har til rådighet i de aller fleste bærbare datamaskiner.

Les også: Få mer diskplass (Teknofil.no)

Det Samsung har klart med den nye M8 er å stappe inn hele 500 GB på hver av de to roterende platene i harddisken. For å komme opp i 1 TB bruker andre 2,5-tommers disker tre plater á 334 GB, og dette gjør dem ekstra høye.

Pris og tilgjengelighet på Samsungs nye snurredisk her til lands vites ikke i skrivende stund, men den skal koste 129 daler på den andre siden av Dammen. Vi gjetter på at den vil ligge på rundt tusenlappen når de dukker opp i nettbutikkene.

Kilde: Engadget / Samsung pressemelding

Les også
Retter harddiskene mot Mac
Les også
Spar tusenvis på ny Mac
Les også
Samsung sprenger grenser
Les også
Toshiba er med på USB 3.0-trenden
annonse

Les også