Tek.no

Nyhet

Nikon-kameraer kansellert

12 Mai 2011 05:50

Jordskjelvet som forekom utenfor østkysten av Japan den 11. mars i år var en enorm katastrofe for øynasjonen. Flere langsiktige konsekvenser av skjelvet har blitt tydelige i ettertiden, og mange japanske selskaper har måtte omstille eller legge ned deler av driften.

Fra offisielt hold

Nå har det blitt kjent at omfanget av katastrofen også har nådd kameraprodusenten Nikon. Nikon har skrevet på sin japanskspråklige nettside at Coolpix S4100 er kansellert som et resultat av jordskjelvet. Problemer med leveranse av deler skal være den direkte hovedårsaken.

Akam har bedt Nikon Norge om en uttalelse og fikk følgende svar: "Det vi kan si om dette er at det har vært problemer med å anskaffe noen av komponentene til produksjonen av Coolpix S6100 og Coolpix S4100. Og det er klart at jordskjelvet har spilt en rolle her. Resten av Coolpix-modellene selges som normalt."

Mer som er rammet?

Dette innebærer at kameraene ikke bare er forsinket, men kansellert. Det er mulig at flere produkter har blitt berørt av jordskjelvet, og mer informasjon vil forhåpentligvis dukke opp når Nikon avgir sin årlige finansrapport i morgen.

(Kilde: Nikon Rumors)

Les også
Nikon starter opp kameraproduksjonen igjen
Les også
Nikon 1 V1: Nå har Nikon gått for langt
Les også
Verdens minste systemkamera med søker
Les også
Panasonic kutter 40 000 jobber
Les også
Nikon S9100
Les også
– Panikk hos kameraentusiaster
annonse

Les også