Tek.no

Nyhet

SNIKTITT: LG Optimus 7

22 Okt 2010 13:51

LGs første mobiltelefon med Windows 7 heter E900, men er kanskje bedre kjent som Optimus 7. Nå er den klar for salg i Norge, og vi har tatt en nærmere kikk på den.


Det er blitt hevdet at alle Windows 7-mobiler kommer til å være mer eller mindre like. Det er ingen grunn til å legge skjul på at LG Optimus 7 har svært mye til felles med konkurrenten HTC Trophy. Skjermstørrelse, prosessor og brukergrensesnitt er identisk, med noen små variasjoner i hvilke programmer LG og HTC velger å tilby som eksklusive for sine kunder. Vi kan ikke si at vi merket oss store forskjeller i brukeropplevelsen mellom de to modellene, i alle fall så lenge vi holder oss til programvaren de to har felles.
Fysiske taster
Men noen forskjeller er det likevel. LG E900 har tre fysiske taster under skjermen, der HTC har valgt å ha virtuelle taster. Alle Windows Phone 7-mobiler skal ha disse tre tastene, som er en tilbaketast, en menytast og en søketast.
LGs modell er også noe lenger enn HTC-modellen, og den har et bakstykke i metall. HTC har valgt å bruke en skjermtype de kaller Super LCD, mens LG har en standard LCD-skjerm. Begge skjermene måler 3,8 tommer og har en oppløsning på 480 x 800 punkter.
Om vi ser de to skjermene side ved side med identiske innstillinger, så ser vi at LG E900 har høyere fargemetning enn HTC Trophy. Det gjør at skjermen på LG virker litt klarere.

Mer minne

Skulle vi valgt mobil utelukkende etter utseendet, så ville vi nok landet på HTC Trophy. Denne er litt mindre og en anelse mer elegant enn LG E900. Men velger vi ut fra tekniske spesifikasjoner er det LG som trekker det lengste strået. Denne modellen har 16 GB minne, mens Trophy har 8 GB. Siden det ikke er mulig å bruke minnekort i noen av modellene, så får dette relativt stor betydning.

LG har også valgt å gi sin modell et batteri på 1500 mAh, mens HTCs modell har 1300 mAh.

Egne tilpasninger

Det er ikke noen egen LG-hub i E900, tilsvarende den HTC har på sin Trophy. I stedet har LG valgt å legge sine eksklusive programmer på egne ruter i menyen. Spesialprogrammene du får med er Panorama Shot, Play To og ScanSearch.

Panorama Shot lar deg knipse bilder i en serie der du flytter kameraet litt for hvert bilde. Til slutt syr telefonen bildet sammen til et panoramabilde.
Play To er et program som deler innhold i et nettverk via DLNA-teknologi. Det betyr at du kan bruke mobilen i ditt trådløse hjemmenett, og sende medieinnhold til andre DLNA-enheter. Du kan velge å sende en film, et bilde eller musikk fra mobilen til en TV eller annen mottaker som støtter DLNA. Du kan ikke hente innhold fra andre servere vil dette programmet.

Kameraet på LG E900 tar bilder med 5 megapiksler oppløsning. I menyene finner vi noen innstillinger som er spesielle for denne modellen. Det gjelder Intelligent Shot, Beauty Shot, Panorama Shot og ScanSearch. Beauty Shot glatter ut hud og fjerner merker, mens ScanSearh bruker kameraet for å tegne inn informasjon om interessepunkter i nærheten, omtrent slik Layar gjør på Android-mobiler.

En morsom forskjell er at du ved å peke kameraet mot bakken får opp et nytt grensesnitt som viser retning og avstand til objektene du får søketreff på. Snur du kameraet oppover, så får du ikke bare se himmel, du får værvarselet også.

Kjapp

LG E900 imponerer med raskt og presist brukergrensesnitt. Lydkvaliteten på mediespilleren (Zune) er god, og det følger med øreplugger som er bedre enn det vi normalt får med til mobiltelefoner. Vi savner selvsagt at Microsoft ennå ikke vil gi nordmenn tilgang til Windows Live-registrering fra denne telefonen, og at vi derfor er utestengt fra Xbox-live, Marketplace og andre serverbaserte tjenester. I alle fall nesten. Du kan selvsagt skaffe deg en amerikansk konto, men da skal du vite at du ikke kan overføre kjøp fra en amerikansk til en norsk konto.
Men Outlook-funksjonene fungerer utmerket, og du kan kanskje klare å leve med at du må laste ned musikk og annet innhold via en PC.
Nettleser
Nettleseren i LG E900 er også bra. Microsoft opplyser at telefonen støtter Silverlight, men går vi til nettsider med Silverlight-innhold, som TV2 Sumo, får vi likevel feilmelding. Telefonen støtter foreløpig heller ikke Flash fra Adobe.
Du kan ikke laste ned programvare til LG E900, operativsystemet er på engelsk og du får ikke brukt de tjenestene som krever tilgang til Microsofts server. Dermed virker LG E900 litt halvferdig, til tross for at de fleste nok vil kunne ha stor glede av telefonen med de funksjonene som tross alt finnes i den.
Her er noen bilder vi har tatt med LG E900:


Sjekk pris på LG E900 i vårt prissøk.
Sjekk pris på HTC Trophy i vårt prissøk.

Les også
Uventet salgsuksess
Les også
SNIKTITT: HTC Trophy
Les også
Her er Windows Phone 7-mobilene
Les også
VIDEO: Slik er Samsung Omnia 7
annonse