Nå skal mobildekningen på norske tog bli betraktelig bedre

Er det én ting som irriterer norske togpassasjerer mer enn stappfulle og forsinkede tog, så er det sannsynligvis manglende eller ustabil mobildatadekning om bord. Nå lover Norske tog, selskapet som eier og forvalter togmateriell i Norge, bedring.

De signerer nå en kontrakt på anskaffelse av nye 4G-forsterkere til togene. Monteringen starter i høst – og lovnadene er relativt store.

– Dette er forbedring som passasjerene vil merke. Om dekningen på utsiden av toget tilstrekkelig vil det være mulig å streame video og bruke nettet til jobb og underholdning. Med denne tekniske løsningen ligger vi an til å få den beste dekningen på tog i verden, sier administrerende direktør i Norske tog, Øystein Risan i en pressemelding.

Målet: Stabilt 5 Mbit/s

I tillegg til ettermontering av forsterkere vil nye Flirt-tog fremover bli levert med en oppgradert løsning med to forsterkere per togsett. Disse vil altså forsterke mobildekningen, så det er ikke snakk om å tilby wifi i togene, men er avhengig av at dekningen utenfor togene er god.

– Det har vært høyt prioritert fra Norske tog å finne frem til den aller beste teknologien. De nye 4G-mobilforsterkerne vil gradvis gi forbedringer allerede fra høsten 2019. Norske tog sitt langsiktige mål er stabilt 5 Mbit/s for alle passasjerer, sier Risan.

5 Mbit/s vil for eksempel gjøre det mulig å strømme Netflix i full HD-oppløsning.

Det er Østfoldbanen og togtypene 70 og 73T som har førsteprioritet, ifølge Norske tog. I tillegg skal vogner type 5, type 7 og sovevognene WLAB2 få nye forsterkere. Disse brukes i trafikkpakkene Sør, Nord og Vest.

Monteringen starter i høst, melder selskapet.

annonse